Rámpafűtés, járdafűtés kültéri fűtőkábelek

Rámpafűtés, járdafűtés, talaj fagyvédelem hűtőházak alatt – DEVI és ELEKTRA kültéri fűtőkábelek és vezérlések

Milyen esetekben érdemes gondolkozni a rámpafűtés, járdafűtés elektromos megoldásán, a Devi vagy BVF kültéri fűtőkábelek használatán?

– lejtős, de akár vízszintes garázsbehajtóknál legalább a keréknyomok 60 cm széles sávjában: A térkő télen rendkívül veszélyes lehet, eléRámpafűrés, járdafűtés fűtőkábelekkelg egy hidegebb éjszaka és máris korcsolyapályává változik az udvarunk. Erre kiváló megoldás a térkő fűtése, amely garantálja, hogy a felület sosem lesz csúszós és veszélyes.

A fűtendő rész igény szerint lehet akár a teljes felület, csökkentett szélességű, de lehet akár nyomsávfűtést is alkalmazni. Többfajta vezérlési lehetőség közül választhat.

– nem védett lépcsők és járdák csúszásmentesítésénél: Magabiztosan léphet ki a házból, mert a lépcsőfűtés garantálja, hogy nem lesz síkos, csúszós egy lépcsőfok sem, nem kell balesetektől tartania. Az átlagos lépcsőkre jellemzően 4-5 szál kábelt kell lefektetni.

 

Rámpafűtés, járdafűtés – Hó- és fagymentesítés

A DEVI  jég és fagymentesítő fűtőkábel rendszerei biztosítják a járdákon, valamint a kocsibeállókon való biztonságos közlekedést az egész tél folyamán, valamint megvédik az épületeket a fagy és hó által okozott károkkal.

A rendszer használható magánházaknál és közösségi létesítményeknél egyaránt, autóbehajtók, lépcsők, járdák, parkolók, rámpák, vízösszefolyók hó olvasztására, jégtelenítésére.
A különleges Deviflex™ DTIK fűtőkábellel még aszfalt burkolat alatt is megvalósítható a fűtés.

járdafűtés devi fűtőkábellel A fűtésrendszer elektromos energia igénye bizonyos esetekben jelentős is lehet. Ha a rendelkezésre álló elektromos betáplálás nem elegendő, az alábbiakat lehet tenni:
1) Csökkenteni kell a fűtendő felületet: pl. a teljes felület helyett csak nyomsávot fűtik meg (pl. 2×0,5m).
2) A Devireg™ 850 képes két zóna vezérlésére, így a fűtendő felületet 2 részre lehet osztani, az egyidejűség kizárásával.
3) Kevesebb W/m2 teljesítmény is beépíthető, de ebben az esetben a fűtésrendszer hatékonysága leromlik. Burkolatfajtától függ, de kb. 250-350 W/m2 egy kültéri fűtés teljesítmény igénye.
4) Kritikus helyeken (pl. lépcsők, vízösszefolyók) nem ajánlott a beépítendő W/m2 érték csökkentése.
5) Az elektromos hálózat áramszolgáltatónál megrendelt bővítése is megoldás lehet a problémára.

Használhatóak betonban, térkő alatti sóderágyban, járólap vagy aszfalt burkolat alatt is.

Rögzítés

Ilyen munkánál általános valamilyen betonacél háló használata. Ha a betonozás már kész és a térkőrakásnál jut eszünkbe a rámpafűtés, akkor a térkő alatti kiegyenlítő sóderágyba tegyünk 10×10 cm kiosztású hálót és pl. a DeviSnow 30w/m változatát egységenként letekerve pont 300W/m2 teljesítményt kapunk. További lehetőség a Devifast rögzítőszalag használata, pl. lépcső alatt is ez ajánlott.

lépcsők fűtése elektromos fűtőkábelFajták: DEVISNOW DTCE-30, DSIG-20, DTIK-30 aszfalthoz, DTIP-18

 

Működtetés:

-Nedvesség és hőmérséklet alapján
-Állítható utánfűtés
-Kiszámítható költségek
-Felhasználóbarát vezérlőegység

A DEVI vagy BVF elektromos fűtőkábelei teljesen automatikusan működnek. A Devi-től a DEVIREG 850 vagy Devireg 330 ajánlott a megfelelő talajérzékelőkkel.

Alacsonyabb árfekvésűek az Elektra termosztátjai. Az ETO2 típusú termosztát képes a hőmérséklet és a nedvességtartalom adataiból meghatározni, hogy mikor van szükség fagymentesítésre, és szükség szerint automatikusan be-, illetve kikapcsolja a rendszert. Ennek köszönhetően a kívánt területet folyamatosan hó és jégmentesen tudjuk tartani, így nincs szükség sózásra, hólapátolásra és a fagy sem okoz károkat a járdák, burkolatok szerkezetében.

Szabályozórendszer, gazdaságos üzemeltetés Az ETO2 és ETOR termosztátjai a hozzájuk kapcsolódó hőmérséklet és páratartaDevireg 850 termosztát rámpafűtéshezlom szenzorok segítségével a lehető legalacsonyabb energiafogyasztás mellett képesek az optimális, fagymentes állapot fenntartására.

A DEVI vagy BVF fagymentesítő fűtőkábel rendszerei a használhatóak beton, aszfalt és járólap burkolat alá lefektetve, vagyis a legtöbb általánosan használat burkolat esetén. Telepíthetőek parkolóhelyek, kocsibeállók, lépcsők, járdák, teraszok, rakodóhelyek és hidak burkolata alá egyaránt.


Talaj fagyvédelem, hűtőházak védelme

Talán furcsa, hogy a hűtőházak padlóját fűteni kellene. De ez egy elengedhetetlen dolog, ha meg akarjuk óvni a padlót és az épület alapzatát a fagy okozta károktól. Itt a hőmérséklet állandóan -20 °C alatt van, a hideg akkor is áthatol a padlón, ha az jól szigetelt. Ez azt eredményezi, hogy a lehűlt padló tovább közvetíti a hideget a talaj irányába. A talajban található víz ennek hatására megfagy és kitágul, ezáltal jelentős károkat okozhat az alapzatban vagy a padlószerkezetben.

A jégpályák esetében is jelentkezhetnek hasonló problémák, ám ezek könnyen megelőzhetőek a DEVI fűtőkábeleinek alkalmazásával. Altalaj fűtéséhez a DEVIflex 10T elektromos fűtőkábelt javasoljuk lefektetni 50 cm kábeltávolsággal, mégpedig duplán! Az egyik kör a főkör, a másik a tartalék kör meghibásodás esetére. A két kábel egymástól 5 cm -re fusson és ne keresztezzék egymást. A vezérlés: DEVIreg 330 lehet.

Hajduvill webáruház azonnal
WEBÁRUHÁZ