ELEKTROMOS FŰTŐPANEL FÜRDŐSZOBÁBA

Elektromos fűtőpanel fürdőszobába - Atlantic, Noirot, ADAX és Glamox

Elektromos fűtőpanel fürdőszobába, fürdőszoba fűtés fűtőpanelekkel

Aki folyamatosan állandó hőmérsékleten akarja tartani a fürdőszoba hőmérsékletét és csak időnként akar „ráfűteni”, annak a legjobb megoldás lehet valamilyen fali elektromos fűtőpanel vagy konvektor beépítése, mert az a beépített termosztátja révén adja a legolcsóbb megoldást!

Egyre nagyon fontos ügyelni, a fűtőpanelek és konvektorok elhelyezése kötött! A padlószinttől 15-20 cm a javasolt rögzítési magasság! (sajnos sokan próbálkoznak feltenni akár 2 m-re is, ahol nem zavarja a bútorozást, viszont nem is működik megfelelően, nem tudja befűteni a helyiséget)

Ahol ez nem megoldhat, például csak a mosógép felett van hely, javaslom, hogy az infra gyorsfűtések vagy infrapanelek kategóriát nézze meg, mert az infrafűtő készülékek magasra, sőt mennyezetre is elhelyezhetőek.

Fürdőszobai fűtőpanel használatának érintésvédelmi előírásai is vannak. Legalább IP24 védettségű fűtőpanelt vegyünk, ahol a 4-es szám jelenti a fröccsenő víz elleni védelmet.

Atlantic fűtőpanel a fürdőszobában

Az Atlantic elektromos fűtőpanel fürdőszobába nyugodtan elhelyezhető, mert mindegyik fűtőtest (konvektor, fűtőpanel vagy radiátor)  IP 24 fröccsenő víz elleni védelemmel rendelkezik, természetesen megfelelő méretezés után.

Egyrészt kettős szigetelésűek (CLASS II. nem szükséges földelés), másrészt kialakításuknál fogva a rájuk fröccsenő víz nem jut be a fűtőtest belsejébe.

A fürdőszobai használatkor legalább két dologra érdemes figyelni:
– a fűtőtesteteket (konvektor, fűtőpanel, radiátor) legalább 60 cm-re tegyük a folyóvíztől (csapteleptől) – IP24 -hez tartozó előírás

– méretezésnél pedig lényeges, hogy mivel a fürdőszobában magasabb az elvárt hőfok (22 helyett 25-28 C fok), a fűtésteljesítmény számításánál egy átlagos hőszigetelésű házban is már legalább 45- 50 W/légm3 -rel jó számolni.

ÁRAK és VÁSÁRLÁS: Katt a képre!

Ez segít a legalacsonyabb külső hőmérsékletnél is a megfelelő belső hőmérséklet tartásához, illetve gyorsabb felfűtési időt is biztosít, ami szintén elvárás egy fürdőszobai elektromos fűtésnél.

Az Atlantic fűtőpanelek általában 500w – 1000w – 1500w – 2000w – 2500w teljesítményben vásárolhatóak, azaz egy ilyen fűtőtest egész nagy fürdőszobák tökéletes fűtése is lehet!

Egy másik francia gyár, a NOIROT választékából pl. a NOIROT SPOT-D konvektor is IP24 minősítésű, így vizes helyiségben azt is használhatják azok, akik a régebbi egyszerű formavilághoz ragaszkodnak és kellemes árú fürdőszobai fűtést keresnek.

ADAX NEO WIFI, ADAX CLEA, BEHA WIFI norvég fűtőpanel fürdőbe IP24 védelemmel

norvég elektromos fűtőpanelek családjában több széria is eleget tesz a fürdőszobai követelményeknek.

2018-tól már elérhető a közkedvelt Adax Neo IP24-es védettségű típusa, amely WIFI segítségével okostelefonos távoli eléréssel is rendelkezik.

Miért jók az ADAX WIFI elektromos fűtőpanelek fürdőszobába? A fürdőszobai használatra különleges biztonsági előírások vonatkoznak.

Az Adax Neo Wifi elektromos fűtőpanel úgy készült, hogy akár fröccsenő vízveszélyes területen belül is felszerelhetőek legyenek.

Nagy előny, hogy 400-600-800-1000-1200-1400- 2000W teljesítményű is elérhető elérhető, így egészen nagy fürdőszobák fűtése is megoldható egy fűtőpanellel, valamint a választék miatt pontosan méretezhető.

Maximális felületi hőmérséklet: 60°C

Hasonlóan az Adax Neo Wifi-hez, a dizájnos Adax Clea üveg előlapos fűtőpanel is IP24-es védettségű!

Szintén norvég fűtőpanel a Magyarországon kicsit alacsonyabb árfekvésű BEHA WIFI család, mely szintén 400-2000W-ig áll rendelkezésre és jól lekövethető a szükséges teljesítmény.

BEHA PV sorozat 40 cm magas, az LV alacsony, 20 cm magas fűtőpanel.

A Beha különlegessége, hogy a beállított hőmérsékletet projektor vetíti le a padlóra, de sajnos a programozásához a telefonos applikációt szükséges használnunk.

GLAMOX TPVD DT fürdőszobai elektromos fűtőpanelek fürdőszobába

GLAMOX fűtőpanelek vízmentes változatait olyan helyekre tervezték, ahol fokozottan ki vannak téve beázás, vagy extrém páratartalom hatásának.

Glamox TPVD sorozat fröccsenő víz elleni védelemmel
Önálló fűtésként alkalmazhatók fürdőszobákban, uszodákban, minden olyan helyen, ahol ellen kell állnia a víznek, magas páratartalomnak.
Beépített termosztáttal rendelkeznek, 2019 végétől már ERP READY digitális, heti programozhatóságú termosztáttal DT,  és tetszőlegesen beállítható a hőmérséklet 3 és 35°C-fok között. Külalakra megegyeznek a Glamox TPA GDT sorozatával:

35cm magas kivitelben készülnek, 400, 600, 800 és 1000W teljesítményben.

Glamox TPVD DT elektronikus termosztátja is külön műanyagházas védelmet kapott a teljes fröccsenő víz elleni védelemért a kettős szigetelés mellett.

Vásárláshoz kattintson a képre!