INFRA HŐSUGÁRZÓK – TERASZFŰTÉS EGYSZERŰEN

Infra hősugárzók, infrasugárzók vonalizzóval (fényt kibocsátó infrafűtés)

MOEL, BVF , PERFECT vonalizzós infra hősugárzók

WEBÁRUHÁZ

A sugárzó elektromos mennyezeti vagy fali infrasugárzó használata a fűtésben az energiatakarékosság bevált módszere.

Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét. Így nem vezetnek tulajdonképpen semmilyen energiaveszteséghez, mivel a környező levegő nincs melegítve, tehát nem jön létre levegő általi energiaátvitel, mint a klasszikus, konvekciós fűtési módszerek esetében.

MOEL infra hősugárzó, Sharklite és Fiore vásárlása

 Vendéglátó egységek, teraszok fűtése 

Egy szabadban eltöltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is valódi felfrissülést, feltöltődést ad. Sajnos azonban az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor így kényeztessük vendégeinket.

Környezetbarát és gazdaságos üzemű infrafűtés, az infrasugárzók vagy más néven infra hősugárzók használata a megoldás.  Bizonyos fajtájú  fűtőtesteket akár távirányítóval is üzemeltethetjük.

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére

Az infrasugárzók sugarai a levegőt, mint közvetítőközeget nem használják, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is.

Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére.

Rendezvények, színpadok, sátrak fűtésére

Használatukkal  ősztől tavaszig a megoldott szabadtéri rendezvények fedett és akár fedetlen részeinek fűtése.
Külső teraszok, sátrak, nyitott területek, exkluzív rendezvények. A meleget gyakorlatilag teljes egészében a vendégekre irányítja.

Magyarországon az éttermi teraszok téliesítésekor már megszokott látvány a bíbor színű fényt kiadó MOEL SHARKLITE infra hősugárzó.

Infra hősugárzók – raktárfűtés, csarnokfűtés

MOEL infra hősugárzó, Fiore állvánnyal

Nagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás.

Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg haszontalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét. Az infra hősugárzók teljes épület fűtésére nem javasoltak – erre ott vannak a sötétsugárzók -, de zónafűtésre, melegedő részek kialakítására, egyedi munkahelyek komfortossá tételére kifejezetten jók.

A szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

Templomok, műemlékek fűtése 

Templomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága, és a templom rendeltetése miatt is észszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti.

Ipari üzemek, műhelyek fűtése  

Műhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik.

Felvetődik a kérdés: vajon szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? A kérdés költői, hiszen mindannyian törekszünk a takarékos megoldásokra.

Az infrasugárzók ezzel szemben bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet. A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

WEBÁRUHÁZ