DEVI FŰTŐKÁBELEK BELTÉRRE

DEVI fűtőkábelek, Devi elektromos fűtőkábel beltéri használatra

DEVI fűtőkábelek, miért is jó a Devi elektromos padlófűtés?

 1. DEVI fűtőkábelek alkalmazásával elkészített elektromos padlófűtés egyenletesen oszlatja el a meleget a helyiségben a belmagasságon belül.
 2. Kellemes a melegérzet, általában 2 C fokkal lejjebb vehető a termosztát, hogy ugyanazt a hőérzetet elérjük, mint egy konvekciós fűtésnél – a fogyasztás kevesebb, a működés gazdaságos
 3. Könnyen beépíthető, nem foglal helyet a lakásban
 4. A helyiségenként alkalmazott padlószenzoros vezérléssel jóval pontosabban állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet, mint egy központi fűtéses rendszernél
 5. A padlószenzorral a padló hőmérséklete is pontosan, saját igényeinknek megfelelően állítható. (Hasonlóan kell elképzelni, mint egy vizes kazánnál az előremenő vízhőfokot.)

Fűtőkábel esztrichben vagy ragasztóban elhelyezve

Felújításokhoz, alacsony padlószint esetén használható költséghatékony megoldás. A feladatra a konfekcionált, hidegvéggel szerelt kéteres DEVIflex 10T fűtőkábel használható.

A fűtőkábelt vékony betonban/kiegyenlítőben lehet elhelyezni. Mivel a fűtőkábel a felszínhez közel van, a hideg zónák elkerülésének érdekében a kábeleket viszonylag sűrűn (7,5-10 cm kábeltáv.) kell lefektetni, a teljesítmény így 100-150 W/m².

Helyhiány miatt alkalmazható, amikor vékony hőszigetelés (XPS lemez) rakható alá.

A cégünk által forgalmazott XPS építőlemezzel problémamentesen oldható meg vékony rétegrend esetén is a gazdaságos elektromos padlófűtés.

Amennyiben az aljzat rétegrendje nem tartalmaz hőszigetelést, ne alkalmazzunk padlófűtést!

devi fűtőkábeles padlófűtés

Fektetés, beépítés

A szabad felületre kell a fűtőkábelt egyenletes kábeltávolsággal lefektetni. A rögzítéshez DEVIfast™ rögzítőszalag használható.

A kábeltávolság 7,5-12,5 cm, mely a szükséges egységnyi fűtésteljesítménytől függ.

Fontos, hogy ezt a fűtést csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt, az túlmelegedhet és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel. Tehát konyhabútor vagy beépített szekrény alá is tilos a fektetés.

DEVI fűtőkábelek szerelése, rögzítése

A fűtőkábelek rögzítésére a legtöbb esetben DEVIfast™ szalag használata ajánlott. A horganyzott fémszalaggal egyenletes kábel-távolság tartható 2,5 cm-es osztással. A szalagokat egymástól 50-100 cm-re kell lerögzíteni a padlószerkezethez. Az aljzatbeton teherelosztó vasalásához kötve műanyag kábelkötöző is használható. Pl. 10×10 cm osztású acélhálóhoz rögzítve kb. 100W/m2 fűtésteljesítményt kapunk a 10W/M-es DEVI fűtőkábelt használva.

Persze munkaigény szempontjából a legegyszerűbb és legkönnyebb megoldás a DEVI  fűtőszőnyeg alkalmazása, amivel rendkívül gyorsan elvégezhető a beépítés, igaz, hogy drágább is a beszerzése. Az 50cm széles hálón már a megfelelő kábeltávolsággal van rögzítve a fűtőkábel és a csíkot kígyóvonalban lerakva, akár 1 óra alatt elkészül egy nagyobb szoba fűtése.

Vezérlési lehetőség

A beépített DEVI fűtőkábelek és fűtőszőnyegek vezérlésére a gyáron belüli DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak.

A fűtésrendszerek nagyon pontosan, készüléktől függően háromféle módon szabályozhatók:

 • padlóhőmérséklet alapján,
 • levegő hőmérséklet alapján
 • kombináltan, ahol a levegő hőmérséklete alapján kapcsol a rendszer, de a padlóhőmérséklet is szabályozható.

Tudnivalók a DEVI fűtőkábel szerelésével kapcsolatban

A Devi fűtőkábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást. A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A

kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni.

Garancia terméktől függően 2-20 évig jár, további információt a garancia tájékoztatók között talál.

Devi fűtőkábel betonban

Teljes értékű, folyamatos padlófűtésre elsősorban ez a megoldás javasolt. A kialakítás és a fűtés módja hasonlít a hagyományos padlófűtéshez: a beton a hőleadó közeg. A betonba egyenletes kábeltávolsággal kell a készre szerelt, hidegvéggel szerelt, kéteres DEVIflex 18T vagy DEVIflex 10T fűtőkábelt lefektetni.

Fontos, hogy ezt a padlófűtést is csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, hogy a megtermelt hő akadály nélkül távozhasson az aljzatból!

Teljesítmény számítás

A fűtés módjától (pl. kiegészítő, vagy kizárólagos), és a helyiség fajtájától (nappali, konyha stb.) függően kell a beépítendő teljesítményt meghatározni.

Kizárólagos fűtés esetén ajánlott a ház/lakás hőveszteségéről pontos számítást készíttetni és az így kapott teljesítményt beépíteni. A tipikus beépítési érték 5 cm vastag betonréteg esetén 70-120 W/m² között mozog, a javasolt maximum 150 W/m²

Hőtárolós fűtésnél (minimum 10 cm vastag betonréteg esetén) a javasolt beépítési érték az igényektől függően 150W/m² és 250 W/m² között mozog.

devi fűtőkábelek padlófűtésnél

Összefoglalva:

A DEVI elektromos fűtőkábelek olyan elektromos fűtőrendszerek, amelyeket általában a padló alá vagy a falba építenek be, hogy melegen tartsák a helyiséget. A fűtőkábeleknek számos előnye van:

 1. Energiahatékony: A fűtőkábelek általában hatékonyabbak, mint a hagyományos fűtési módszerek, mint például a radiátorok, mivel a hőt közvetlenül a padlóra és a térbe sugározzák, ahelyett hogy levegőt fűtenének.

 2. Jó hőeloszlás: A fűtőkábelek általában egyenletes hőeloszlást biztosítanak a helyiségben, mivel a hőt közvetlenül a padlóhoz és a környező tárgyakhoz sugározzák.

 3. Könnyen telepíthető: A fűtőkábelek könnyen telepíthetők, és nagyon sokféle felhasználási módjuk van, így akár padlófűtésként, falon belüli fűtésként vagy akár szabadon álló fűtésként is használhatók.

 4. Nincs szellőztetési probléma: A fűtőkábelekkel ellentétben a hagyományos fűtési módszerek nem szállítanak levegőt a helyiségbe, így nem okoznak szellőztetési problémákat.

 5. Nincs zaj: A fűtőkábelek csendesek és zajmentesek, mivel nincsenek mozgó alkatrészeik, mint például a ventilátorok, amelyek zajt okozhatnak.

 6. Tartós: A fűtőkábelek általában hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos fűtési módszerek, mivel nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek kopásnak vagy hibáknak vannak kitéve.

 7. Szabályozható: A fűtőkábelek szabályozhatók, így lehetőség van a hőmérséklet és az energiafogyasztás beállítására.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fűtőkábelek telepítése egy bonyolult és precíz folyamat, így célszerű szakemberrel végeztetni a munkát.