IPARI FŰTÉS – A SVÉD ENERGOTECH

Ipari fűtés, csarnokfűtés, raktárfűtés, műhelyfűtés, iroda és templomfűtés infra megoldásai svéd módon – ENERGOTECH

Ipari fűtés a legjobbtól! Svéd Energotech infra fűtőtestek csarnokfűtésre, raktárfűtésre, főfűtés vagy zónafűtés lehetőségeivel.

Az alábbiakban  rövid áttekintést adunk a különböző felületi hőmérsékletű sugárzó (infra) elektromos fűtéseinkről, (sötétsugárzók, infrapanel, stb) és alkalmazási lehetőségeikről, melyek a kitűnő svéd Energotech gyár termékei.

Az Energotech svéd gyár -hasonlóan a „svéd acél„-hoz -, az egész világon elismert kiváló kidolgozású, hosszú élettartamú és minőségi anyaghasználatú ipari infra fűtőtestjeiről.

Termékválasztékunkban egyedülálló a templomi padfűtésként használható Energoline, mely a legalacsonyabb hőmérsékletű infrapanel.

Szintén versenytárs nélküli az EnergoInfra Industry sorozat is, mely akár bedaruzott csarnok nagy magasságú elhelyezés (6-30 m) iránti igényeit is kielégíti az elektromos fűtések területén.

ENERGOLINE – ipari fűtés templomba

Felületi hőmérséklet: 60-70 C fok

Porszórt fém felületű infrapanel. EnergoLine templomokban, váróhelyiségekben, csarnokokban, sportcsarnokokban, lelátókon lévő padok alá szerelhető.2 irányban dolgozik, azaz a pad ülőfelületét alulról melegíti, miközben a következő sorban ülök lábának komfortérzetét növeli.

A mennyezetre szerelve max. 3m-es belmagasságig hatékony. Az elegáns, áramvonalas melegítő kényelmet és barátságos meleget nyújt és esztétikusan beleolvad a környezetbe.

Az EnergoLine fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra egyaránt alkalmas.

ENERGOCASETTE infrapanel acél felülettel

Felületi hőmérséklet : 80-95 C fok

Fém felületű infrapanel, porszórt felülettel. Szerelhetjük álmennyezetre (T idom) vagy közvetlenül a mennyezetre a készülékhez járó rögzítő elemek segítségével.

Az EnergoCasette fröccsenő víz ellen védett, IP 55-ös villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves, száraz és tűzveszélyes helyiségek fűtésére egyaránt alkalmas. Az alacsony felületi hőmérséklet különösen alkalmassá teszi az EnergoCassettealacsony belmagasságú helyiségek fűtésére megközelítőleg 3,5m-es mennyezetmagasságig. Az iskoláktól kezdve egyéb kommunális helyekig rengeteg helyen szerelhető. Használhatjuk irodákban, iskolákban, kórházakban, zuhanyzókban, a mezőgazdaságban, papíriparban, stb. Értékes fal és padlófelületeket szabadít fel és használatával 15-30%-os energia megtakarítást érhetünk el.

ENERGOSTRIP sötétsugárzó

Felületi hőmérséklet: 200-280 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energostrip 2-40m közötti belmagassággal rendelkező helyiségek – fürdőszobáktól a nagy ipari létesítményekig – fűtésére használható. Egy igazi infra sötétsugárzó, csak a megszokott fekete felületeknél jóval elegánsabb krémszínű házban, alumínium színű, bordás sugárzó felülettel. Kényelmes, kellemes meleget biztosít és a falakat is átmelegíti. A rendszer egyszerűen és olcsón szerelhető, továbbá nem igényel rendszeres karbantartást. Értékes fal és padlófelületeket tesz szabaddá. Használatával 25-50%-os energia-megtakarítást érhetünk el. Az Energostrip a falakban és a padlóban tárolja a hőt, amely lehetővé teszi az olcsóbb éjszakai áram használatát és az energiaköltségek további csökkentését. Főfűtésnek, kiegészítő és zónafűtésre is alkalmas.

Alkalmazási területek: 
Óvodák, iskolák, fürdőszobák, irodák, kirakatok, bevásárló központok, melegházak, templomok, kórházak.

Energostrip sötétsugárzó

ENERGOINFRA

Felületi hőmérséklet: 650-750 C fok (teljesítménytől függően)

Az EnergoInfrát melegházak, erkélyek és teraszok univerzális – kiegészítő vagy teljes körű – fűtésére használhatjuk, továbbá szintén hatékonyan alkalmazhatjuk műhelyekben, raktárakban zóna fűtőként. Az EnergoInfra fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas. Fürdőszobák és mellékhelyiségek fűtésére is használható. Mennyezetre vagy falra is  szerelhető.
Szintén alkalmas műhelyek és raktárhelyiségek spot vagy zónafűtésére. Nedves és száraz környezetben, pl. fürdőszobákban és mosdóhelyiségekben is használható.

ENERGOINFRA INDUSTRY

 Felületi hőmérséklet: 600-800 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energoinfra Industry készülék energiatakarékos fűtést biztosít a nagy belmagassággal rendelkező helyiségek számára (kb. 6-40m) a magas üzemi hőmérséklet miatt, valamint huzatos munkahelyi körülmények közötti zónafűtésre 3,5m-es belmagasságig.

Az infra ipari fűtés segítségével a padlóban, falakban és más felületeken felhalmozódott hőmennyiség következtében csökkenthetjük a levegő hőmérsékletét, amely 25-50%-os energia-megtakarítást eredményezhet azonos hőérzet mellett. A berendezés fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas.
Egy ipari csarnok teljes fűtése sokszor igen komoly amperigénnyel jár. A teljes fűtés helyett – elsősorban csak néhány munkahely vagy melegedő – takarékos megoldás lehet az egyes munkahelyek temperálása zónafűtés alkalmazásával. Itt csak azt a néhány m2 alapterületet fűtjük be, ahol emberek tartózkodnak.

Fontos tudni, hogy zónafűtés méretezésénél a használandó egységnyi fűtésteljesítmény a többszöröse a teljes fűtésének!

Nem, nem elég a 100W/m2, a helytől és körülményektől függően akár 3-500W/m2 is lehet!

Elektromos csarnokfűtés, raktárfűtés, műhelyfűtés gazdaságos megoldása!

Ipari fűtés, infrafűtés MÉRETEZÉSE

Fontos tudni, hogy az infrafűtések méretezése teljesen más, mint a jobban köztudatban lévő légm3/W alapú méretezés. (Lakásoknál, normál belmagasságú helyiségekben is csak közelítő megoldást ad)

Az infra ipari fűtések ( csarnokfűtés, műhelyfűtés, raktárfűtés, templomfűtés) alkalmazásában pont az a gazdaságos, hogy mindig alapterületre számolunk, függetlenül a helyiség magasságától. Természetesen az infra készülékeknek vagy egy optimális elhelyezési magassága, amihez képesti elhelyezési különbséget is figyelembe vesszük.

Más számítás vonatkozik a teljes (főfűtésekre), és más a zónafűtésre, ahol a nagy térből csak egy-egy munkaterületet vagy melegedő rész fűtését szeretnénk megoldani.

Itt talál bővebb infót a MÉRETEZÉSRŐL, de egyszerűbb, ha hozzánk fordul bizalommal.

Ingyenes tervezéssel és ajánlatadással állunk rendelkezésre: 

ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Részletes termékinformációk és vásárlás itt:

Ha a fentiek nem elegendőek, kérjük látogassa meg közvetlenül pari fűtésekkel foglalkozó önálló honlapunkat, ahol nemcsak több infót, hanem méretezési tudnivalókat is talál!

IPARI FŰTÉSEK ELEKTROMOSAN

A műhelyfűtéseknél, teraszfűtéseknél alkalmazott egyéb gyárak termékeiről saját honlapunkon itt tájékozódhat:

SÖTÉTSUGÁRZÓK                 INFRA HŐSUGÁRZÓK