Elektromos PADLÓFŰTÉS – Miért szeretjük?

Elektromos padlófűtés előnyei, tévhitek

Az elektromos padlófűtés nemcsak egy egészséges fűtési megoldás. Egyrészt a lehető legjobb rendszer az allergiától szenvedők számára, mert szinte egyáltalán nem okoz porképződést, másrészt a padlófűtési rendszerek sugárzó hője közvetlenül hat a testre, anélkül, hogy először a helyiség levegőjét kellene felmelegíteni. 

Így ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2-3 °C – kal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett, azaz az ennek megfelelő 10-15% fűtési költséget is megspórolhatjuk!

Ez is kedvezően hat az egészségre, mert az emberi test pont ezt kívánja – meleget a lábnak és hideget a fejnek.

Az innovatív elektromos padlófűtések bekerülési költsége jóval (fele-harmada is lehet a fajtától függően) a hagyományos radiátoros fűtések alatt marad. Az  üzemeltetési költségük a hagyományos fűtésekéhez hasonló, de emellett teljes mértékben karbantartás-mentesek és megújuló energiaforrásokkal akár most, akár a jövőben kombinálhatók, napelem rendszerrel kiszolgálhatóak..

elektromos padlófűtés

Az elmúlt évek technológia fejlődése lehetővé tette, hogy nemcsak az újonnan készült padlórendszerű, hanem a már megépült, fűtés-korszerűsítés előtt álló épületekben is kivitelezhető legyen padlófűtés utólagosan.. Mindez akár a meglévő burkolat és aljzat megbontása nélkül. Lehetőségek:

 elektromos fűtőfilm (mi már nem forgalmazzuk)

 alumínium fűtőszőnyeg laminált padló alá,

  fűtőszőnyeges megoldások hidegburkolat alá,

fűtőkábeles (pufferes) fűtés az aljzatbetonban elhelyezve.

Az elektromos fűtőszőnyegek extra vékony (3-4 mm)  beépítési magassággal szerelhetőek önálló vagy komfortfűtésként is hidegburkolatok alá a ragasztóba vagy önterülő aljzatba, hidegburkolat alá.

Az alumínium fűtőszőnyeg pedig kiválóan alkalmazható laminált padló és egyéb, padlófűtéshez megfelelő melegburkolatok alá is. 

Lehetséges utólag akár egyetlen szobában is padlófűtést kialakítani legyen az fürdőszoba, gyerekszoba vagy nappali. De természetesen rendszerben is kitűnőre vizsgáznak.

A fűtőszőnyeges vékonyrétegű padlófűtés mellett közkedvelt az aljzatbetonba tekert fűtőkábeles fűtésrendszer is, amelyet inkább új építésű lakásokban használnak. Itt meg van az az előny – mint a régi vizes rendszernél -, hogy mivel a pufferelő tulajdonságú aljzatbetonba telepítünk, a későbbiekben hideg és meleg burkolat is fektethető az adott helyiségbe, ha esetleg változtatni szeretnénk az eredeti elgondoláson.

Az elektromos padlófűtés így napjaink egyik legjobban elterjedő fűtési formája. Célja, hogy a lakások, épületek helyiségeiben kialakuljon a megfelelő hő és komfortérzet.


Az elektromos padlófűtés tervezése szaktudást igénylő feladat, amiben ingyenesen segítünk.

Kérjen ajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon kisebb, 1-2 szobás feladathoz,

komolyabb fűtésrendszerhez ide kérjük a tervet és elképzeléseket:  ajanlat(kukac)futesprofi.hu   

2020. Új termékünk :   EVP elektromos fűtőszőnyegek és fűtőkábelek

EU gyártásból, távol keleti árakon! (katt a logóra)

evp elektromos fűtőszőnyeg

2021 évi új termékünk a 25 év garanciás, meglepően jó árérték arányú, Dániában gyártott minden területen bizonyított

HEATCOM

A padlófűtés nagy részben sugárzó fűtés. A komfortérzetet az ilyen jellegű hőátadás a hőáramlásos konvekciós   hőátadással szemben hatékonyabb, így alkalmazása erősen indokolt.

 Kezdetben luxusigényű fűtési rendszereknél alkalmazták (ipari épületekben nagy belmagasságú terek fűtésének egyik lehetséges megoldásaként), manapság családi házak, társasházak egyéb lakó és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált.

Elektromos padlófűtés rendszereinket minden esetben helyiségenként önálló, programozható vezérléssel tervezzük így drasztikusan (20-30%-al) csökkenthető az energiafelhasználás.

Minden egyes helyiség annak funkciója szerint, életritmusához és igényeihez igazítva fűthető.

dupla szenzoros szobatermosztátokkal külön szabályozható (min,-max) a padló felületi hőmérséklete és a szoba levegő hőmérséklete egyaránt, így a magas hőmérsékletre érzékeny burkolatokhoz is kiváló padlófűtési megoldás!

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad .

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít .

devi elektromos padlófűtés

Kihasználja az aljzat hőtároló képességét (kivéve a laminált padló alatti rendszer), így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet, folyamatos a meleg.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 15-20% energiamegtakarítást eredményezhet egy konvektoros fűtéshez képest.

Elektromos padlófűtés előnyei röviden

–   magas komfort érzet, akár hidegburkolaton is

–   egyenletes hőeloszlást biztosít
–   percízen szabályozható akár távolról is (WIFI)
–   gyorsan kiépíthető (egy helyiség lerakása és bekötése 1-2 óra max.)
–   nem foglal helyet az enteriőrben
–   gyorsan felszárad a padló
–   gyorsabban felmelegszik mint a vizes padlófűtés
–   nincsenek mozgó, kopó alkatrészek
–   nem igényel karbantartást
–   nincs szükség kazánra, kazánházra
–   biztonságos – nincs tűzveszély
–   hosszú élettartam – min.10 év garancia

Itt egy rövid videó egyik termékünk, a Devimat fűtőszőnyeg fektetéséről, padlószenzor elhelyezéséről, egy régi burkolatra helyezve:

Elektromos padlófűtés - Tévhitek

1. „Az infra fűtőfilm minden padlóburkoló típushoz jó” – már nem forgalmazzuk, alu fűtőszőnyeget ajánlunk helyette!

Jellemzően azon cégek szlogenje, akik csak az eladásra és nem a minőségi padlófűtés kialakítására törekszenek. Az infra fűtőfilmes rendszerek ugyanúgy nem alkalmasak parketta, szőnyeg, stb. alatti padlófűtés kialakítására, mint a hagyományos vizes rendszerek. (ilyen burkolatokkal leszigeteljük a fűtést!!)
Az infra fűtőfilm sérülékenysége miatt sem alkalmas szőnyeg alá! Vagy gipszrost lemezzel vagy régi laminált parkettával védjük a felületét és csak így javasolt néhol habalátét nélküli szőnyeg használata.

Az árnyékoló réteget se feledjük!

Csak olyan burkolatot használjunk, ami bármilyen padlófűtéshez megfelelő!!


 2. „Mindegy, hogy milyen a fűtőfilm teljesítménye”  – már nem forgalmazzuk, alu fűtőszőnyeget ajánlunk helyette!

Azon cégek használják, akik csak nagy teljesítményű fűtőfilmet forgalmaznak – jellemzően 200-220W/m2-es teljesítményűt – , ami valójában csak mennyezetfűtésre alkalmas. A korrekt teljesítményű fűtőfilm általában nem lépi túl a 150W/m2-t, ami nagyjából megegyezik a hagyományos csöves-vizes rendszerű padlófűtés teljesítményével.
Minél nagyobb a teljesítmény, annál rövidebb ideig működik, hogy a szükséges mennyiségű hőt közölje környezetével. Így egy A+ kategóriájú házban már alig működne és nem élvezhetjük a meleg padló előnyeit.


 3. „Az elektromos padlófűtés lebegteti a port”

A legáltalánosabb tévhit a padlófűtésekkel kapcsolatban a „por lebegtetése” melynek alapját a 90-es évek végéig alkalmazott hőszigetelés nélküli épületek padlófűtése alakított ki, hiszen nagyon nagy hőmennyiség bevitelére volt szükség, így a padló is magas hőmérsékleten üzemelt.
A mai építések és a hőszigeteléssel egybekötött felújítások javítottak az épületek energiaigényén így napjainkban kizárólag alacsony hőmérsékletű padlófűtések kerülnek kivitelezésre. Tekintve, hogy a padló és a mennyezet hőmérséklete kis differenciát mutat így minimális a légmozgás a helyiségekben a por nem emelkedik fel.
Világszerte egészségügyi intézményekben ezen okokból felületfűtéseket (padló-, fal- és mennyezetfűtés) használnak, hogy steril pormentes körülményeket biztosítsanak.