NORVÉG FŰTŐPANEL kedvezménnyel

Norvég fűtőpanel, Adax, Adax NEO, Adax WIFI, Clea, Glamox és Beha elektromos fali fűtőpanelek

Az alábbiakban  egy rövid áttekintést adunk minden nálunk forgalomban lévő norvég fűtőpanel közti különbségről, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között. A képekre kattintva pedig azonnal webáruházunk megfelelő termékéhez jut, ahol részletes információt és árakat is talál.

Általánosságban mindegyik norvég panelről elmondható, hogy különleges – kerámiamagos alumínium ötvözet – fűtőbetétjük segítségével konvekciósan fűtenek.

Saját termosztátjuk van, mellyel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet. Üzemeltetésükhöz általában elegendő egy fázis, 230 Volt. Az ERP READY  fali fűtőpanelek rendelkeznek saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől.

Kizárólag vízszintesen helyezhetőek el, függőleges falon! A gyári szerelésű dugvillával pedig ezután azonnal üzembe helyezhetőek. Direkt bekötéshez a dugvilla levágható, nem veszti el a készülék az 5 éves cseregaranciáját, mint más, nem nálunk forgalmazott panelnél!

Akit részletesen érdekelnek az egyes panel fajták, egymáshoz viszonyított tulajdonságaik, tartson velünk.

Kezdjük a csúcson, a prémium termékeknél!

ADAX NEO és ADAX NEO WIFI fűtőpanel - a dizájn széria programozható termosztáttal, akár WIFI eléréssel

Az ADAX  NEO norvég fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik, melyet napjainkban megszoktunk, hanem egy speciális fűtőbetéttel (2014-től „X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása. A használatot még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

Ha az ADAX NEO önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó.(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél.!)

Sok helyen hibásan írják, hogy 1 percből 20 másodpercet működik, hiszen a termosztát nem egyszerű  időkapcsolóként működik. Sajnos volt már olyan, hogy valaki stopperrel a kezében mérte a működési időt…

A norvég fűtőpanel termosztátja egy hőmérsékleti sávban tartja az adott helyiség hőmérsékletét. Pl. 22 fokra állítva kb. 21,5 és 22,5 C fok között marad a szobahőmérséklet. Felfűtéskor pl. folyamatosan működik, nem figyeli az időt, a lényeg a hőmérséklet!

Adax Neo fűtőpanel fogyasztás

Összességében az eddigi tapasztalatok alapján, ha az összes üzemidőt nézzük, akkor 22 fokos belső hőmérsékletnél a napi 6-8 óra működéssel számolhatunk egy helyesen méretezett fűtőtestnél! Például egy átlagosan jó hőszigetelésű, nagyobb, 18-20 m2 alapterületű és 2,7 m belmagasságú szobába elhelyezett 2000W fűtőpanel a téli időszakban átlagosan napi 12-16 KWh elektromos energiát fogyasztva a téli hónapban 14-19 eFt lehet a rezsi (40.-Ft/kwh egységáron)

Ez nemcsak az Adax Neo-ra, hanem az összes helyesen méretezett elektromos fűtőpanelre is vonatkozik. Természetesen túlméretezett készülék kevesebbet fog működni egy nap, de a fogyasztás hasonló lesz.

Érdemes kihasználni a programozható termosztát adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)!


Választható teljesítmények: 400 – 600 – 800 – 1000 – 1200 – 1400 – 2000W

ADAX WIFI norvég fűtőpanel

Az ADAX WIFI széria az alap Adax Neo fűtőpanelhez képest nemcsak okostelefonos távoli elérést tesz lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkezik, így fürdőszobában is nyugodtan használható fűtőpanel.

Az elérhető teljesítmények, programozhatóság, szellőztetés érzékelés viszont megegyezik. A wifis távoli elérés applikációja magyar nyelvű, folyamatosan fejlesztés alatt áll, új funkciókkal is bővül.

Már fogyasztást is mérhetünk rajta. Az Adax Neo wifi nagy előnye, hogy teljes értékű a termosztátja, azaz helyben, a készüléken is állítható!

2021-ben egy külön kiegészítőt vásárolva (ADAX WIFI SLX) már okos otthonos rendszerekhez is csatlakoztatható ez a norvég fűtőpanel.

Az Adax Wifi alkalmazásban könnyen párosíthatja az Adax Wifi és különböző okosotthon alkalmazások regisztrációit, így egy applikáció segítségével irányíthatja a fűtőpaneleket és otthona többi okos eszközét. A támogatott alkalmazások: Google Home, Homey, Amazon Alexa, Tibber, Future Home

A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja. Már nemcsak fehér, hanem gránitszürke és gyöngyházfekete színekben is elérhető.

2022-es újdonság az Adax Wifi COMPACT fűtőpanel, mely magasabb és jelentősen rövidebb a régebbi változatnál. Így lehetőség van szűkebb helyeken is használni kedvencünket.

Norvég fűtőpanel előnyök

  • • Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!
  • • Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!
  • • Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!
  • • Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!
  • • Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.
  • • Nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján.

A teljes színválaszték megtekintéséhez kérjük kattintson ide:

ADAX NEO SZÍNVÁLTOZATOK


GLAMOX - a középáras minőségi norvég fűtőpanel

A GLAMOX elektromos norvég fűtőpanel a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújt használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az eddig eladott több, mint egymillió darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét. Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

 A fűtés mechanizmusa egyszerű: a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe.

Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port. Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika: a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbsége elvén működik.
A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik.

Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.

 Miért is jó a GLAMOX fűtőpanel?

A Glamox előreirányuló légkivezetése és relatív nagy mérete miatt különösen alkalmas nagyobb belmagasságú és terű lakások gazdaságos fűtésére! A nagy felület széles sávban hozza létre a konvekciós áramlást viszonylag alacsony hőmérsékleten.

Nem merül fel hatékonysági probléma, mint az egyenesen felfelé áramoltató paneleknél (Adax VP és NEO), ahol a hideg fal vagy ablakfelület a felfelé áramlás és érintkezés miatt már az elején elvonja a hőenergia jó részét, mielőtt az visszakeringene a szoba másik oldalán!

Ezért a Glamox panel gazdaságosan alkalmazható külső falfelületeken, ablakok alatt vagy épp a normálistól eltérő, nagy belmagasságú lakásoknál is.

Azért galériás, 3,2m -nél nagyobb belmagasságú lakásokba inkább a francia Atlantic infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket javasoljuk, pl. a SOLIUS LCD fűtőpanelt, amely ilyen helyen már jóval gazdaságosabban működik!

 A Glamox szériánál 2018-tól az új energetikai szabályok  (ERP READY) nem befolyásolják a Glamox ET fűtőpanel forgalmazását a cserélhető termosztát miatt!

2020-tól viszont már csak a digitális termosztátos Glamox DT típus van forgalomban!

ADAX CLEA WIFI üveg előlapos fűtőpanel

Az ADAX CLEA WIFI norvég fűtőpanel széria wifi elérésű programozható termosztátja ugyanazt tudja, mint az ADAX NEO WIFI.Nemcsak okostelefonon, hanem a készüléken is teljes értékű a programozhatóság. A takarékos üzemelést természetesen már ablaknyitás érzékelő is felügyeli. (gyerekzár, stb.) 

Az esztétikai különbség a szembetűnő, hiszen a Clea fekete vagy fehér üveg elegáns előlappal rendelkezik. Itt a fűtőegységet a biztonsági üveglap rejti el a szemek elől. Ezért aztán ugyanez vonatkozik rá, mint a Neo-ra: külső falra, ablak alá nem ajánlott az elhelyezése.

IP24 érintésvédelmi osztálya miatt fürdőszobában is nyugodtan alkalmazható.

Normál és kis magasságú méretben is elérhető.

Sajnos a teljesítmény korlátozottak: 600 – 800 – 1000 – 1200W

(A norvég elektromos fűtőpanelek (ADAX NEO, ADAX NEO WIFI, ADAX CLEA, GLAMOX, ADAX VP10, ADAX VP11, BEHA) árairól gyors áttekintést itt kaphat vagy bármelyik képre kattintva a webáruházban nézheti meg az aktuális akciókkal együtt.)

BEHA WIFI elektromos fűtőpanel távoli eléréssel

A rendkívül jó ár-érték arányú BEHA WIFI norvég elektromos fali fűtőpanelekről  külön szakirányú honlapot is készítettünk: BEHAFUTES.INFO.HU domain alatt.

Árakhoz vagy vásárláshoz katt a képre!

2019-tól az ERP előírások miatt  a régi termosztátot WIFI-s programtermosztát váltotta fel. A hőmérsékletet projektor vetíti a padlóra kézi beállításkor!
Hasonló teljesítményekben érhető el, mint a Glamox.

400-600-800-1000-1250-1500-2000W teljesítményekben a normál 40 cm magas BEHA PV széria rendelhető.

Rendelkezésre áll a BEHA LV alacsony 20 cm magasságú norvég fűtőpanel is, 500-750-1000-1250W teljesítményben.

A BEHA különlegessége, hogy IP24 védettségű, hogy fröccsenő víz elleni védelmével a fürdőszobákban is nyugodtan használható fűtőtest.

ADAX VP10 és VP11 KTP és KETP – a  pénztárcabarát minimalista

hajduvill elektromos fűtések webshop, webáruházAz ADAX VP10 és  VP11 norvég fűtőpanelek 2019-től már csak ERP READY kivitelben érhetőek el.- Ez azt jelenti, hogy fali fűtőtestként főfűtésre már nem javasolt a használatuk relatíven nagy fogyasztásuk miatt.

Elegáns lábbal (2013P) együtt szállítjuk és mobil elektromos konvektorként alkalmazhatóak. Természetesen igény esetén vásárolható hozzá fali konzol is!

 Az Adax VP10 KTP és KETP fali fűtőpanelek nagy népszerűségnek örvendenek azon tulajdonosok és vállalkozók között, akik stílusos, helytakarékos, hatékony elektronikus fűtési rendszert keresnek elérhető áron. A VP10 fűtőpanelek bármilyen helyiség fűtésére alkalmasak. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. A működési költségek csökkentéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szabályozhatóság. Ennek érdekébe minden modell pontos, elektronikus (KETP) vagy mechanikus (KTP)  termosztát vezérléssel van ellátva.

Fontos: nem cserélhető, azaz fixen beépített a vezérlés. Magasságuk 295 mm.

Az ADAX VP11 sorozatú norvég fűtőpanelek abban különböznek a VP10 sorozattól, hogy magasabb (420 mm) kialakításuk révén kisebb helyen is elférnek.

További lényeges különbség, hogy IP24-es érintésvédelműek, azaz kettős szigeteléssel rendelkezve nem igényelnek földelést!


ÚJ fejlesztésű honlapunk a norvég panelekről részletesen: NORVÉG FŰTŐTESTEK