NORVÉG FŰTŐPANEL KEDVEZMÉNNYEL

Norvég fűtőpanel, Adax, Adax NEO, Adax WIFI, Clea, Glamox és Beha elektromos fali fűtőpanelek

Norvég fűtőpanel fajtái közti különbségről fogunk írni, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között.

Általánosságban mindegyik norvég panelről elmondható, hogy különleges – kerámiamagos alumínium ötvözet – fűtőbetétjük segítségével konvekciósan fűtenek.

Saját termosztátjuk van, mellyel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet. Üzemeltetésükhöz általában elegendő egy fázis, 230 Volt. Az ERP READY  fali fűtőpanelek rendelkeznek saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől. Kizárólag vízszintesen helyezhetőek el, függőleges falon!

A gyári szerelésű dugvillával pedig ezután azonnal üzembe helyezhetőek. Direkt bekötéshez a dugvilla levágható, a cégünk által forgalmazott norvég fűtőpanel nem veszti el az 5 éves cseregaranciáját, sőt a garancia minimális költséggel meg is növelhető 3 évvel!

Akit részletesen érdekelnek az egyes panel fajták, egymáshoz viszonyított tulajdonságaik, tartson velünk.

Kezdjük is a talán legismertebb, elegáns megjelenéséről méltán híres norvég fűtőpanellel!

norvég fűtőpanel adax neo

ADAX NEO és ADAX NEO WIFI fűtőpanel – a dizájn széria programozható termosztáttal, akár WIFI eléréssel

Az ADAX  NEO norvég fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik, melyet napjainkban megszoktunk, hanem egy speciális fűtőbetéttel (2014-től „X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása, nem égeti el a keringő port a szoba levegőjében.

A használatot még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés, a folyamatos szoftver-fejlesztés alatt álló beépített termosztát.

Ha az ADAX NEO önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó!

ADAX NEO FŰTŐPANEL

Például egy 1kw-os helyesen méretezett norvég fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szobahőmérsékletnél!

Sok helyen hibásan írják, hogy 1 percből 20 másodpercet működik, hiszen a termosztát nem egyszerű  időkapcsolóként működik. Sajnos volt már olyan, hogy valaki stopperrel a kezében mérte a működési időt…

A norvég fűtőpanel termosztátja egy általában 0,5 C fokos hiszterézissel jellemezhető hőmérsékleti sávban tartja az adott helyiség hőmérsékletét. Pl. 22 fokra állítva kb. 21,5 és 22,5 C fok között marad a szobahőmérséklet. A vezérlés nem figyeli az időt, a lényeg a hőmérséklet!

Természetesen ez már egy beállt szobahőmérsékletnél értendő, egy hideg szoba felfűtésekor az elektromos panel nyilván folyamatosan működik, amíg el nem éri a beállított hőfokot, utána indul be a szabályzás.

Adax Neo fűtőpanel fogyasztás (2020-as számok)

Összességében az eddigi tapasztalatok alapján, ha az összes üzemidőt nézzük, akkor 22 fokos belső hőmérsékletnél a napi 6-8 óra működéssel számolhatunk egy helyesen méretezett fűtőtestnél! Például egy átlagosan jó hőszigetelésű, nagyobb, 18-20 m2 alapterületű és 2,7 m belmagasságú szobába elhelyezett 2000W fűtőpanel a téli időszakban átlagosan napi 12-16 KWh elektromos energiát fogyasztva a téli hónapban 14-19 eFt lehet a rezsi (40.-Ft/kwh egységáron)

Ez nemcsak az Adax Neo-ra, hanem az összes helyesen méretezett elektromos fűtőpanelre is vonatkozik. Természetesen túlméretezett készülék kevesebbet fog működni egy nap, de a fogyasztás hasonló lesz.

Érdemes kihasználni a programozható termosztát adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő  vagy másnéven ablaknyitás érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)! Hirtelen és gyors hőmérséklet-csökkenéskor – amikor kinyitjuk az ablakot -, a fűtőpanel fagyvédelmi állásra kapcsol, majd bizonyos idő után visszatér a beállított programhoz, hogy ilyenkor ne fűtsön feleslegesen!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján. Sajnos ezt a lehetőséget 2023-ra megszüntettük a kis érdeklődés illetve az extrém hosszú szállítási idő miatt!

A teljes színválasztékbanaz alapszíneken (fehér, szürke, fekete, piros) kívül így már csak a világos beige szín áll rendelkezésre, de ez raktárról általában!

Választható teljesítmények: 400 – 600 – 800 – 1000 – 1200 – 1400 – 2000W

ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel

Az ADAX WIFI széria az alap Adax Neo fűtőpanelhez képest nemcsak okostelefonos távoli elérést tesz lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkezik, így fürdőszobában is nyugodtan használható fűtőpanel.

Az elérhető teljesítmények, programozhatóság, szellőztetés érzékelés viszont megegyezik. A wifis távoli elérés applikációja magyar nyelvű, folyamatosan fejlesztés alatt áll, új funkciókkal is bővül.

Már fogyasztást is mérhetünk rajta. Az Adax Neo wifi nagy előnye, hogy teljes értékű a termosztátja, azaz helyben, a készüléken is állítható!

2022-től egy külön kiegészítőt vásárolva (ADAX WIFI SLX) már okos otthonos rendszerekhez is csatlakoztatható ez a norvég fűtőpanel.

Adax Neo wifi norvég fűtőpanel
ADAX NEO WIFI norvég panel

Az Adax Wifi alkalmazásban könnyen párosíthatja az Adax Wifi és különböző okosotthon alkalmazások regisztrációit, így egy applikáció segítségével irányíthatja a fűtőpaneleket és otthona többi okos eszközét.

A támogatott alkalmazások: Google Home, Homey, Amazon Alexa, Tibber, Future Home

A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja. Már nemcsak fehér, hanem gránitszürke és gyöngyházfekete színekben is elérhető.

2022-es újdonság az Adax Wifi COMPACT fűtőpanel, mely magasabb (42 cm) és jelentősen rövidebb a régebbi változatnál. Így lehetőség van szűkebb helyeken is használni kedvencünket.

Az Adax Compact wifi további előnye, hogy a legnagyobb teljesítményű panel immár 2500 W-os, így 20-25 m2-es átlagos paraméterű szobák fűtése is megoldható egy fűtőtesttel, nem szükséges két kisebb!

Norvég fűtőpanel előnyök

  • Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!
  • Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!
  • Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!
  • Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!
  • Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.
  • Nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel!

GLAMOX – a középáras minőségi norvég fűtőpanel

GLAMOX elektromos norvég fűtőpanel a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújt használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.

Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az eddig eladott több, mint egymillió darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét. Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

Glamox norvég panel
GLAMOX fűtőpanel

fűtés mechanizmusa egyszerű: a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe.

Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port. Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika: a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbsége elvén működik.
A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik.

Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel a beállított kb. 22 C fokos hőmérsékletet tartva. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.

Miért is jó a GLAMOX fűtőpanel?

A Glamox előreirányuló légkivezetése és relatív nagy mérete miatt különösen alkalmas nagyobb belmagasságú és terű lakások gazdaságos fűtésére! A nagy felület széles sávban hozza létre a konvekciós áramlást viszonylag alacsony hőmérsékleten.

Nem merül fel hatékonysági probléma, mint az egyenesen felfelé áramoltató paneleknél (Adax VP és NEO), ahol a hideg fal vagy ablakfelület a felfelé áramlás és érintkezés miatt már az elején elvonja a hőenergia jó részét, mielőtt az visszakeringene a szoba másik oldalán!

Ezért a Glamox panel gazdaságosan alkalmazható külső falfelületeken, ablakok alatt vagy épp a normálistól eltérő, nagy belmagasságú lakásoknál is.

Azért galériás, 3,2m -nél nagyobb belmagasságú lakásokba inkább a francia Atlantic infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket javasoljuk, pl. a SOLIUS LCD fűtőpanelt, amely ilyen helyen már jóval gazdaságosabban működik!

A Glamox szériánál 2018-tól az új energetikai szabályok  (ERP READY) nem befolyásolják a Glamox ET fűtőpanel forgalmazását a cserélhető termosztát miatt!

2020-tól viszont már csak a digitális termosztátos Glamox DT típus van forgalomban!

2023 újdonsága,

hogy a cserélhető termosztát előnyeit már a wifis elérésű GLAMOX WT sorozatnál is elérhetjük. Így az ADAX WIFI szériánál már jól megszokott, stabil, magyar nyelvű applikációval kezelhető távoli elérés is használható. Akár régebbi ET termosztátos norvég panelünket is átalakíthatjuk wifissé egy egyszerű termosztát cserével.

Teljesítmények: 250 -400 – 600 – 800 – 1000 – 1200 – 1500 – 2000W

ADAX CLEA WIFI üveg előlapos fűtőpanel

Az ADAX CLEA WIFI norvég fűtőpanel széria wifi elérésű programozható termosztátja ugyanazt tudja, mint az ADAX NEO WIFI. Nemcsak okostelefonon, hanem a készüléken is teljes értékű a programozhatóság. A takarékos üzemelést természetesen már ablaknyitás érzékelő is felügyeli. (gyerekzár, stb.)

Az esztétikai különbség a szembetűnő, hiszen a Clea fekete vagy fehér üveg elegáns előlappal rendelkezik. Itt a fűtőegységet a biztonsági üveglap rejti el a szemek elől. Ezért aztán ugyanez vonatkozik rá, mint a Neo-ra: külső falra, ablak alá nem ajánlott az elhelyezése.

IP24 érintésvédelmi osztálya miatt fürdőszobában is nyugodtan alkalmazható.

Normál és kis magasságú méretben is elérhető.

Sajnos a teljesítmény korlátozottak: 600 – 800 – 1000 – 1200W

Adax Clea Wifi norvég fűtőpanel
ADAX CLEA WIFI fehér üvegpanel

Adax ECO norvég fűtőpanel – a jó árú norvég

Az ADAX ECO panel, ahogy neve is mutatja, tulajdonképpen az ADAX NEO „butított”, költség-csökkentett változata.

Azoknak javasoljuk, akik amúgy sem bajlódnának a termosztát programozásával, de ragaszkodnak a megszokott norvég dizájnhoz, megbízhatósághoz és természetesen az 5 év cseregaranciához. (Programozható, de nem túl egyszerű)

Ugyanazon méretekben kapható, mint az ADAX NEO, szintén raktárról vásárolható szaküzletünkben vagy rendelhető webáruházunkban.

Választható teljesítmények: 400 – 600 – 800 – 1000 – 1200 – 1400 – 2000W

adax eco norvég panel
ADAX ECO norvég panel

BEHA WIFI elektromos fűtőpanel távoli eléréssel

A rendkívül jó ár-érték arányú BEHA WIFI norvég elektromos fali fűtőpanelekről  külön szakirányú honlapot is készítettünk: BEHAFUTES.INFO.HU domain alatt.

2019-tól az ERP előírások miatt  a régi termosztátot WIFI-s programtermosztát váltotta fel. A hőmérsékletet projektor vetíti a padlóra kézi beállításkor! 400-600-800-1000-1250-1500-2000W teljesítményekben a normál 40 cm magas BEHA PV széria rendelhető. A BEHA különlegessége, hogy IP24 védettségű, hogy fröccsenő víz elleni védelmével a fürdőszobákban is nyugodtan használható fűtőtest.

FRISS! Sajnos 2023-tól a sorozatos wifis (távoli eléréses) problémák miatt a BEHA wifi szériáját nem forgalmazzuk tovább.

Viszont akik már megszokták a BEHA vonalait, javasoljuk a magabiztos működésű

BEHA PB, bluetooth BT kapcsolattal rendelkező norvég panelt. A kezelése egyszerű a készüléken, a programozás pedig az okostelefonos applikációban érhető el.

BEHA PB bT elérésű norvég fűtőpanel
BEHA BT fűtőpanelek

ADAX VP10 és VP11 KTP és KETP – a  pénztárcabarát minimalista –KIFUTOTT SZÉRIA

Az ADAX VP10 és  VP11 norvég fűtőpanelek 2019-től már csak ERP READY kivitelben érhetőek el.- Ez azt jelenti, hogy fali fűtőtestként főfűtésre már nem javasolt a használatuk relatíven nagy fogyasztásuk miatt.

Elegáns lábbal (2013P) együtt szállítjuk és mobil elektromos konvektorként alkalmazhatóak. Természetesen igény esetén vásárolható hozzá fali konzol is!

Az Adax VP10 KTP és KETP fali fűtőpanelek nagy népszerűségnek örvendenek azon tulajdonosok és vállalkozók között, akik stílusos, helytakarékos, hatékony elektronikus fűtési rendszert keresnek elérhető áron. A VP10 fűtőpanelek bármilyen helyiség fűtésére alkalmasak. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. A működési költségek csökkentéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szabályozhatóság. Ennek érdekébe minden modell pontos, elektronikus (KETP) vagy mechanikus (KTP)  termosztát vezérléssel van ellátva.

Fontos: nem cserélhető, azaz fixen beépített a vezérlés. Magasságuk 295 mm.

Az ADAX VP11 sorozatú norvég fűtőpanelek abban különböznek a VP10 sorozattól, hogy magasabb (420 mm) kialakításuk révén kisebb helyen is elférnek.

További lényeges különbség, hogy IP24-es érintésvédelműek, azaz kettős szigeteléssel rendelkezve nem igényelnek földelést!

ÚJ fejlesztésű honlapunk a norvég panelekről részletesen: 

NORVÉG FŰTÉSEK