BVF FŰTŐSZŐNYEGEK ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉSRE

BVF fűtőszőnyegek – elektromos padlófűtés beltérben akár távoli eléréssel

A BVF fűtőszőnyegek segítségével kiépített elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít.

Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

A padlófűtés egy egészséges fűtési megoldás. Egyrészt a lehető legjobb rendszer az allergiától szenvedők számára, mert szinte egyáltalán nem okoz porképződést, másrészt a padlófűtési rendszerek sugárzó hője közvetlenül hat a testre, anélkül, hogy először a helyiség levegőjét kellene felmelegíteni.

Így ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2 °C – kal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett. Ez is kedvezően hat az egészségre, mert az emberi test pont ezt kívánja – meleget a lábnak és hideget a fejnek.

Felejtsük el már azt a 20 éves tévhitet is, hogy a padlófűtés lebegteti a port! Ez maximum régen is a rossz hőszigetelésű házakban volt igaz, ahol a megfelelő hőteljesítmény leadásához a vizes padlófűtésnek magas hőfokon kellett üzemelnie, így nagy volt a hőmérséklet különbség a levegő és a padló között, így ott tényleg előfordulhatott a probléma.

Korszerűen hőszigetelt házaknál csak 6-10 fokkal lépi túl a padló hőmérséklete a levegőét, így a fenti probléma nem létezik.

Ugyanezen ok miatt mondható el az is, hogy egy megfelelően kivitelezett elektromos padlófűtés nem vált ki egyéb egészségügyi problémát a magas felületi hőmérséklet miatt.

A forgalmazott BVF H-MAT fűtőszőnyegeink belső használatra javasoltak, teljesítményleadásuk megfelel gyakorlatilag a hagyományos, vizes padlófűtésrendszerek hőleadásának, azaz 150W/m2.

Forgalomban vannak a 100W/m2 BVF fűtőszőnyegek is, mely akár temperálásra, akár a megszokottól jobban hőszigetelt helyiségekbe ajánlható!

Méretek: 1-12 m2 (50 cm széles öntapadós hálón)

Kábel típusa: dupla szigetelésű, földelt fűtőkábel

Feszültség: 230V

Kábel átmérő: 3,6mm

Fűtőszál szigetelése: fluoropolimer

Külső burkolatszigetelés: PVC

Rögzítés: öntapadó felület

Csatlakozó vezeték (hideg vég) : 3m , kéteres+föld

Elektroszmog: Árnyékolt, elektroszmog mentes

Ajánlott vezérlés: csak padlószenzoros termosztát, BVF 701i ; HEATO9

Tanúsítványok: CE , UL , GOST

Garancia: 10 év!

Külső használatra (garázsbejárók, rámpák, járdák fagymentesítésére) fűtőkábeleinket kínáljuk!

 

BVF fűtőszőnyegek alkalmazástechnika

Soha ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

Csábító lehetőség régebben épült lakások hidegburkolatának melegítése, de a fűtőszőnyeg és új kerámialapok régi burkolatra ragasztásával csak megfelelő padlószerkezetnél jó megoldás!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

A BVF fűtőszőnyegek 2 ütemes fektetésénél – ezt javasoljuk – első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után

ragasztjuk a burkolatot. Az első réteg elkészülte után lehetőségünk van megmérni a fűtőszőnyeg ellenállását is, hogy nem sérült-e meg. Így bármilyen kivitelezési sérülés még javítható a drága csempe használata előtt.

Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor elhelyezésére is egyenletesen szétosztva a távolságot a kábelek közt.

Elektromos padlófűtés előnyeiről itt olvashat bővebben:  Előnyök, tévhitek

Ha nem boldogul, keressen, segítünk!

Ingyenes tervezés és ajánlat készítése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu