ENERGIATAKARÉKOS elektromos TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ

Elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal

Energiatakarékos elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal a PHF kínálatában.

Néhány éve vezettük csak be nagy sikerrel az addig itthon nem kapható fürdőszobai elektromos fűtőtest családot, mely nagyban különbözik a sima, csak törölközők szárítására alkalmas készülékektől.

E radiátorok elsősorban sugárzó fűtéssel működnek, hasonlóak a vizes rendszerekbe kötött csöves törölközőszárítókhoz, amelyeket patronos elektromos fűtéssel egészíthetünk ki.

DE amíg e radiátorok vezérlése meglehetősen macerás és gazdaságtalan valamilyen csőtermosztát segítségével, itt egy komplett, fagyálló folyadékkal feltöltött, 5 év garanciával rendelkező, felszerelésre kész és központi fűtéstől teljesen független radiátort kapunk!

elektromos törölközőszárító radiátor

Ezek a radiátorok általában kizárólag elektromosak, így bármikor használhatóak az esetleges egyéb fűtésrendszertől függetlenül.

A csövekben fagyálló folyadék feltöltés található, így vásárlás után csak a falra történő felszerelés és az árammal való ellátás marad.

Az igazi energiatakarékos elektromos törölközőszárító radiátor fűtési mechanizmusa sugárzó fűtést, hőtárolást és konvekciós fűtést is tartalmaz!

Miért is különleges és energiatakarékos elektromos törölközőszárító radiátor az ATLANTIC ?

1 . A legegyszerűbb is saját, beépített szobatermosztáttal rendelkezik, mely lehet egyszerűbb, manuálisan állítható, illetve programozható kivitelű is!

elektromos törölközőszárító radiátor RSS 2012

2. Nagyságtól függően 500 – 750 – 1000 W lehet a teljesítményük, azaz a törölközőszárító funkción kívül az adott helyiség főfűtésére is megfelelő a készülék, akár 2-8 m2 fürdőszobába is választhatunk belőlük főfűtésnek, illetve a külön 1000W gyorsfűtő egységgel ellátott radiátorok még jóval nagyobb helyre is elegendőek

3. A Doris széria 1000W teljesítményű ventilátoros gyorsfűtő egységgel szerelve is rendelhető, azaz így további energiatakarékoskodás érhető el: használat előtt pár perccel beindítva a turbo fokozatot, napközben és éjszaka alacsonyabb hőmérsékleten is tartható a fürdőszoba

4. A választék komoly: 3 féle teljesítmény és méret, csőkialakítás, ventilátoros gyorsfűtővel kombinált típusok is rendelkezésre állnak különféle termosztáttal

A  legegyszerűbb és viszonylag olcsó árfekvésű energiatakarékos elektromos törölközőszárító az Atlantic RSS 2012-es széria, egyenes csövekkel, alul a kezelő felé döntött termosztát egységgel. A termosztát alkalmas a fürdőszoba főfűtésének szabályzására, de nyáron külön vezérelhető a törölközők szárítása! Ebben a szériában 500W kivitelben az ETROIT (kifutott sajnos)  törölközőszárító 40 cm szélességben is elérhető, a normál 500 és 750W 2012 radiátor 48 cm, az 1000W pedig 55 cm széles!

A fürdőszobai használatra szükséges teljesítmény meghatározásában itt is tudunk segíteni: FŰTÉS MÉRETEZÉSE

Annyi viszont elmondható, hogy a normál szobai igény felett kell számolnunk, hiszen az elvárt hőmérséklet sokszor 26-28 Celsius fok, így az átlagos hőszigetelésnél megszokott 35W/m3 ajánlás helyett inkább a 45W/m3 ajánlott.

Törölközőszárító radiátor és elektromos padlófűtés

Az energiatakarékos elektromos törölközőszárító radiátor remekül kombinálható a fürdőszobában majdnem nélkülözhetetlen elektromos padlófűtéssel, pl. a LIKEWARM, HEATCOM, BVF  vagy DEVI rendszerekkel, melyet webshop honlapunkon itt talál:  ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEGEK

Ha lehetőségünk van a padló rétegrendjét újonnan kialakítani vagy már van a padlóban hőszigetelés, akkor ez a vékony-rétegű rendszer akár az új csemperéteg alá is ragasztható közvetlenül. Meleg, komfortos hőmérsékletű lesz a padló mezítláb is, gyorsan megszárad a kifröccsent víz a zuhanyzás után! A padló hőmérsékletét is precízen szabályozhatjuk a padlószenzoros termosztáttal.

Fűtésidényen kívül, az átmeneti időszakban természetesen elsősorban az elektromos törölközőszárító radiátor  használata indokolt, mert azt nyugodtan használhatjuk gyors felfűtésre, ha hirtelen leesik a külső hőmérséklet pl. egy hidegebb őszi napon.

padlófűtés és elektromos törölközőszárító radiátor

Évről évre új típusok, egyre gazdaságosabban üzemeltethető  törölközőszárító radiátorok jelennek meg a kínálatunkban az uniós energetikai előírásoknak megfelelve! ERP READY

Az Atlantic Doris3 BLC és a GALBE radiátor már programozható termosztáttal rendelkezik, tovább lehetőséget adva az üzemeltetési költségek csökkentésére!

Doris 3 BLC törölközőszárító a heti/napi programozási lehetőségen kívül saját kis akasztóval is rendelkezik. 500 – 750 – 1000W teljesítményben, egyenes csövekkel gyártják.

Az RSS 2012 GALBE fűtőtest íves csövekkel és programozható termosztáttal rendelkezik, 500w és 750w teljesítménnyel forgalmazzuk.

Az aktuális választék, további energiatakarékos elektromos törölközőszárító radiátorok, méretek, képek, leírások részletesen webáruházunkban találhatóak.