ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOR

Elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal

Elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal a PHF kínálatában.

Néhány éve vezettük csak be nagy sikerrel az addig itthon nem kapható fürdőszobai elektromos fűtőtest családot, mely nagyban különbözik a sima, csak törölközők szárítására alkalmas készülékektől.

E radiátorok elsősorban sugárzó fűtéssel működnek, hasonlóak a vizes rendszerekbe kötött csöves törölközőszárítókhoz, amelyeket patronos elektromos fűtéssel egészíthetünk ki.

DE amíg e radiátorok vezérlése meglehetősen macerás és gazdaságtalan valamilyen csőtermosztát segítségével, itt egy komplett, fagyálló folyadékkal feltöltött, 5 év garanciával rendelkező, felszerelésre kész és központi fűtéstől teljesen független radiátort kapunk!

elektromos törölközőszárító radiátor

Ezek a radiátorok általában kizárólag elektromosak, így bármikor használhatóak az esetleges egyéb fűtésrendszertől függetlenül.

A csövekben fagyálló folyadék feltöltés található, így vásárlás után csak a falra történő felszerelés és az árammal való ellátás marad.

Az elektromos törölközőszárító radiátor fűtési mechanizmusa sugárzó fűtést, hőtárolást és konvekciós fűtést is tartalmaz!

Miért is különlegesek és ár-érték arányban a Magyarországon kaphatóak közül miért a legjobbak saját területükön a francia Atlantic  elektromos törölközőszárító radiátorok?

1 . A legegyszerűbb is saját, beépített szobatermosztáttal rendelkezik, mely lehet egyszerűbb, manuálisan állítható, illetve programozható kivitelű is!

elektromos törölközőszárító radiátor RSS 2012

2. Nagyságtól függően 500 – 750 – 1000 W lehet a teljesítményük, azaz a törölközőszárító funkción kívül az adott helyiség főfűtésére is megfelelő a készülék, akár 2-8 m2 fürdőszobába is választhatunk belőlük főfűtésnek, illetve a külön 1000W gyorsfűtő egységgel ellátott radiátorok még jóval nagyobb helyre is elegendőek

3. A Doris széria 1000W teljesítményű ventilátoros gyorsfűtő egységgel szerelve is rendelhető, azaz így további energiatakarékoskodás érhető el: használat előtt pár perccel beindítva a turbo fokozatot, napközben és éjszaka alacsonyabb hőmérsékleten is tartható a fürdőszoba

4. A választék komoly: 3 féle teljesítmény és méret, csőkialakítás, ventilátoros gyorsfűtővel kombinált típusok is rendelkezésre állnak különféle termosztáttal

A  legegyszerűbb és olcsó árfekvésű Atlantic RSS 2012-es széria egyenes csövekkel, alul a kezelő felé döntött termosztát egységgel. A termosztát alkalmas a fürdőszoba főfűtésének szabályzására, de nyáron külön vezérelhető a törölközők szárítása! Ebben a szériában 500W kivitelben az ETROIT törölközőszárító 40 cm szélességben is elérhető, a normál 500 és 750W 2012 radiátor 48 cm, az 1000W pedig 55 cm széles!

A fürdőszobai használatra szükséges teljesítmény meghatározásában itt is tudunk segíteni: FŰTÉS MÉRETEZÉSE

Annyi viszont elmondható, hogy a normál szobai igény felett kell számolnunk, hiszen az elvárt hőmérséklet sokszor 26-28 Celsius fok, így az átlagos hőszigetelésnél megszokott 35W/m3 ajánlás helyett inkább a 45W/m3 ajánlott.

Törölközőszárító radiátor és elektromos padlófűtés

Az elektromos törölközőszárító radiátor remekül kombinálhatóak a fürdőszobában majdnem nélkülözhetetlen elektromos padlófűtésekkel, pl. a LIKEWARM, HEATCOM, BVF  vagy DEVI rendszerekkel, melyet webshop honlapunkon itt talál:  ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEGEK

Ha lehetőségünk van a padló rétegrendjét újonnan kialakítani vagy már van a padlóban hőszigetelés, akkor ez a vékony-rétegű rendszer akár az új csemperéteg alá is ragasztható közvetlenül. Meleg, komfortos hőmérsékletű lesz a padló mezítláb is, gyorsan megszárad a kifröccsent víz a zuhanyzás után! A padló hőmérsékletét is precízen szabályozhatjuk a padlószenzoros termosztáttal.

Fűtésidényen kívül, az átmeneti időszakban természetesen elsősorban az elektromos törölközőszárító radiátor  használata indokolt, mert azt nyugodtan használhatjuk gyors felfűtésre, ha hirtelen leesik a külső hőmérséklet pl. egy hidegebb őszi napon.

padlófűtés és elektromos törölközőszárító radiátor

Évről évre új típusok, egyre gazdaságosabban üzemeltethető  törölközőszárító radiátorok jelennek meg a kínálatunkban az uniós energetikai előírásoknak megfelelve! ERP READY

Az Atlantic Doris3 BLC és a GALBE radiátor már programozható termosztáttal rendelkezik, tovább lehetőséget adva az üzemeltetési költségek csökkentésére!

Doris 3 BLC törölközőszárító a heti/napi programozási lehetőségen kívül saját kis akasztóval is rendelkezik. 500 – 750 – 1000W teljesítményben, egyenes csövekkel gyártják.

Az RSS 2012 GALBE fűtőtest íves csövekkel és programozható termosztáttal rendelkezik, 500w és 750w teljesítménnyel forgalmazzuk.

További törölközőszárító radiátorok, méretek, képek, leírások részletesen ide kattintva a webáruházunkban