PADLÓFŰTÉS laminált padló alá

Elektromos padlófűtés laminált padló alá

Alumínium borítású elektromos fűtőszőnyeg melegburkolatok, laminált padló alá

Mikor kerül szóba az alumínium fűtőszőnyeg alkalmazása?

Például gyakori eset, hogy kisgyermek érkezik a családba és a gyerekszoba padlóját temperálni szeretnénk komolyabb felfordulás és kőműves munka nélkül, hogy nyugodtan játszhasson játékaival. Ilyenkor általában csak kevés a hely a padlófűtés elkészítésére és remek megoldás lehet e vékony rétegű elektromos padlófűtés. Ami nagyon fontos az alumínium fűtőszőnyeges rendszer elektroszmog mentesen fűt!

Tehát az elektromos padlófűtés laminált padló alu fűtőszőnyeggel elsősorban utólagosan kialakítandó elektromos padlófűtésnél alkalmazható, ahol csak pár cm helyünk van a kialakításra. Ott is jó megoldás, ahol amúgy nincs a padló rétegben hőszigetelés és melegburkolatot, laminált padlót szeretnénk, mert a fűtőszőnyeg alatti XPS alátét elválasztja a padlófűtést a hideg és szigeteletlen aljzattól.

Új ház építésénél vagy komplett padló rétegrend kialakításánál inkább a fűtőkábeles, fűtőszőnyeges rendszereket ajánlom a magabiztos működés és pufferelhető hőmennyiség miatt is.


Telepítés

A laminált padlós helyiségek utólagos vékonyrétegű padlófűtésének eddig egyetlen megoldása volt, az infra fűtőfilm vagy fűtőfólia. Elég sok gond volt és van az árnyékolás nélküli fűtőfilmek óriási elektroszmog kibocsátásával, nem beszélve a kivitelezéssel kapcsolatos hibalehetőségek számáról.  Az alu fűtőszőnyeg megoldja a problémát.

A fűtőkábeles alu fűtőszőnyegek lerakása gyors, egyszerű, hasonló a fűtőkábeles fűtőszőnyegekéhez. A szoba méretéhez megfelelő szőnyeget választva az XPS aljzatra kígyóvonalban fektethetjük az 50 cm széles csíkban elkészített rendszert, egy helyen készítve csak elektromos bekötést a termosztátnál, szemben a filmes rendszer filmcsíkonkénti macerás bekötésével.

Egy kisebb szoba elkészítése nem tart egy óráig sem és nem kell villanyszerelési tudás a közvetlen fektetéshez, legfeljebb a termosztátba történő bekötéshez.

Az elektromos fűtőszőnyeg vezérlése duplaszenzoros termosztáttal történik, ugyanúgy, mint a hidegburkolathoz gyártott fűtőszőnyegek esetében.

Elektromos padlófűtés laminált padló alá rétegrendje

A teljes réteg vastagsága az aljzatbeton felett kb. 15 mm.

– meglévő aljzatbeton kiegyenlítve

– XPS hőszigetelés (min. 6mm)

– alumínium fűtőszőnyeg padlószenzorral

– PE fólia védelem

– laminált parketta

Elektromos padlófűtés laminált padló alá alumínium fűtőszőnyegek segítségével

Termékeink

Az BVF L-PRO alumínium fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítményben rendelhető a 1-12m2 nagyságban.

A LIKEWARM alumínium elektromos fűtőszőnyegek 80, 100  és 130W/m2 teljesítményben kaphatóak, akár 20m2 nagyságban is (50 cm széles – 40 m hosszú)

A fűtőelem két fűtőszálat tartalmaz, melyek átmérője alig 1 mm. A fűtőszálak élettartalma a kéteres kialakításnak köszönhetően hosszabb, mint a hagyományos fűtőkábeleké, kivitelezése gyorsabb és egyszerűbb az egy oldalon történő csatlakoztatásnak köszönhetően.

Az alumínium fűtőszőnyegek szerkezetében az alsó karbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt.
A felső alumínium réteg biztosítja a kábelek közötti hővezetést és védelmet is nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében.

100%-ban elektroszmog mentes termékek!

Figyelem:

  •  csak klikkes rendszerű (nem ragasztott) burkolatokhoz használható!
  • vinyl burkolathoz nem használható, az alá a normál fűtőszőnyeges rendszer javasolt önterülővel kiegyenlítve!