PADLÓFŰTÉS LAMINÁLT PADLÓ ALÁ

Elektromos padlófűtés laminált padló alá

Elektromos padlófűtés laminált padló alá, alumínium borítású elektromos fűtőszőnyeg melegburkolatok alá

Mikor kerül szóba az alumínium fűtőszőnyeg alkalmazása?

Például gyakori eset, hogy kisgyermek érkezik a családba és a gyerekszoba padlóját temperálni szeretnénk komolyabb felfordulás és kőműves munka nélkül, hogy nyugodtan játszhasson játékaival.

Ilyenkor általában csak kevés a hely a padlófűtés elkészítésére és remek megoldás lehet e vékony rétegű elektromos padlófűtés. Ami nagyon fontos az alumínium fűtőszőnyeges rendszer elektroszmog mentesen fűt!

Tehát az elektromos padlófűtés laminált padló alu fűtőszőnyeggel elsősorban utólagosan kialakítandó elektromos padlófűtésnél alkalmazható, ahol csak pár cm helyünk van a kialakításra.

Természetesen ott is jó megoldás, ahol amúgy nincs a padló rétegben hőszigetelés és melegburkolatot, laminált padlót szeretnénk, mert a fűtőszőnyeg alatti XPS alátét elválasztja a padlófűtést a hideg és szigeteletlen aljzattól.

Új ház építésénél vagy komplett padló rétegrend kialakításánál inkább a fűtőkábeles, fűtőszőnyeges rendszereket ajánlom a magabiztos működés és pufferelhető hőmennyiség miatt is.

Telepítés

Régebben a laminált padlós helyiségek utólagos vékony-rétegű padlófűtésének eddig egyetlen megoldása volt, az infra fűtőfilm vagy fűtőfólia. Elég sok gond volt és van az árnyékolás nélküli fűtőfilmek óriási elektroszmog kibocsátásával, nem beszélve a kivitelezéssel kapcsolatos hibalehetőségek számáról.  Az alu fűtőszőnyeg megoldja a problémát.

A fűtőkábeles alu fűtőszőnyegek lerakása gyors, egyszerű, hasonló a fűtőkábeles fűtőszőnyegekéhez. A szoba méretéhez megfelelő szőnyeget választva az XPS aljzatra kígyóvonalban fektethetjük az 50 cm széles csíkban elkészített rendszert, egy helyen készítve csak elektromos bekötést a termosztátnál, szemben a filmes rendszer filmcsíkonkénti macerás bekötésével.

Egy kisebb szoba elkészítése nem tart egy óráig sem és nem kell villanyszerelési tudás a közvetlen fektetéshez, legfeljebb a termosztátba történő bekötéshez.

Az elektromos fűtőszőnyeg vezérlése duplaszenzoros termosztáttal történik, ugyanúgy, mint a hidegburkolathoz gyártott fűtőszőnyegek esetében.

Elektromos padlófűtés laminált padló alá rétegrendje

A teljes réteg vastagsága az aljzatbeton felett kb. 15 mm.

– meglévő aljzatbeton kiegyenlítve

– XPS hőszigetelés (min. 6mm)

– alumínium fűtőszőnyeg padlószenzorral

– PE fólia védelem (védi az alu fűtőszőnyeget a hőtágulásból adódó mechanikai sérülés ellen illetve pára elleni védelmet ad a laminált parkettának)

– laminált parketta

– termosztát (a padlószenzoros termosztáton a padlóhőmérséklet max. kb.2 7-28 C fok lehet a laminált padló védelme miatt!)

alu fűtőszőnyeg

Elektromos padlófűtés laminált padló alá alumínium fűtőszőnyegek segítségével

Termékeink

Az BVF L-PRO alumínium fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítményben rendelhető a 1-12m2 nagyságban.

A LIKEWARM alumínium elektromos fűtőszőnyegek 80, 100  és 130W/m2 teljesítményben kaphatóak, akár 20m2 nagyságban is (50 cm széles – 40 m hosszú)

HEATCOM dán gyártású, 15 év garanciás alu fűtőszőnyeg a magasabb minőség kedvelőinek. 80 vagy 140W/m2 teljesítményben érhető el.

A fűtőelem két fűtőszálat tartalmaz, melyek átmérője alig 1 mm. A fűtőszálak élettartalma a kéteres kialakításnak köszönhetően hosszabb, mint a hagyományos fűtőkábeleké, kivitelezése gyorsabb és egyszerűbb az egy oldalon történő csatlakoztatásnak köszönhetően.

Az alumínium fűtőszőnyegek szerkezetében az alsó karbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt.
felső alumínium réteg biztosítja a kábelek közötti hővezetést és védelmet is nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében.

100%-ban elektroszmog mentes termékek!

Figyelem:

  • csak klikkes rendszerű (nem ragasztott) burkolatokhoz használható!
  • vinylburkolathoz nem használható, az alá a normál fűtőszőnyeges rendszer javasolt önterülővel kiegyenlítve!

Az alumínium fűtőszőnyeg számos előnnyel rendelkezik az otthoni fűtési rendszerekben használható más típusú fűtőberendezésekhez képest.

  1. Hatékonyság: Kiváló hőelvezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban melegíti fel a teret. Emellett az alumínium fűtőszőnyeg a fűtési időt is csökkentheti, mivel a fűtési felület egyenletesen oszlik el.

  2. Energiahatékonyság: Az alu fűtőszőnyeg alacsonyabb energiafogyasztással működik, mint a hagyományos fűtőtestek, mivel nem melegíti fel a levegőt, hanem közvetlenül a padló hőmérsékletét növeli.

  3. Kényelem: Az általa melegített padló kellemes érzetet nyújt a lábaknak, ami különösen kellemes lehet hideg téli hónapokban.

  4. Rugalmasság: Könnyen illeszthető az aljzathoz, és könnyen alakítható a különböző alakú és méretű helyiségekhez.

  5. Környezetbarátság: Nincs szükség gáz- vagy olajfűtésre, ami károsanyag-kibocsátással járhat a felhasználás helyén

  6. Tartósság: Az elektromos alu fűtőszőnyeg tartós és könnyen karbantartható, így hosszú távon is megbízható fűtési megoldást nyújt.