INFRA SÖTÉTSUGÁRZÓ – csarnokfűtés, teraszfűtés

Infra sötétsugárzó, JH, BVF, MOEL sötétsugárzók

Infra sötétsugárzó, JH referencia
JH infra sötétsugárzó vásárlás

Az elektromos infra sötétsugárzó kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmazható (IP65).
A rögzítéséhez szükséges speciális tartókonzolok lehetővé teszik a biztonságos és a felhasználás szempontjából legelőnyösebb felszerelést. (falon / mennyezeten)
Az elektromos infra fűtő berendezések, így az infra sötétsugárzó készülékek fűtése közben sem kering a levegő, így nem kavarodik fel a por, nincs égéstermék, zajmentes a működés és a hőhatás a bekapcsolást követően rövid időn belül érezhető.

Nagy teljesítményüknek köszönhetően azonnal és hatékonyan fűtenek. Leggyakrabban
1000-1800-2400-3200-4000 W teljesítménnyel kerülnek forgalomba, így különböző igényeket képesek kielégíteni, legyen szó otthoni használatról, vendéglátásról, medence vagy műhely fűtéséről…
Mivel használat közben egyáltalán nem bocsátanak ki fényt, különösen alkalmasak hálószobák, lakóterek, vagy más hangulatvilágítással ellátott helyiségek fűtésére. 

Illetve bármely olyan helyre, ahol nem szerencsés egy „plusz fényforrás” (pl. templomok, állattartó telepek, fotózások helyszíne, műhelyek, raktárak vagy csarnokok zónafűtése, stb).

Nincsenek szabályzóval ellátva, ezért gazdaságos üzemeltetésükhöz szükséges egy termosztát is, főleg főfűtés esetén!

Kínálatunkban időnként elérhető távirányítós kivitel is, mely ki- és bekapcsoláshoz vagy egyes fajtáknál teljesítmény szabályzására is alkalmas. Ez a funkció rendkívül jól használható munkahelyek, munkaasztalok fűtésénél, zónafűtésnél.

 

Infra sötétsugárzó, JH és BVF
JH és BVF sötétsugárzó vásárlás

Előnyök az infrapanelekhez képest:


Például az egyik közkedvelt JH infra sötétsugárzó bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben jóval nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat, a hosszúkás forma révén pedig nagyobb terület besugárzására képesek, így egyszerre nagyobb terület fűtését teszik lehetővé
Az infra sötétsugárzók általában állítható-dönthető falikonzollal kerülnek felszerelésre, így az infrapanelek fix telepítésével ellentétben bármikor változtatható a besugárzási terület, pl. a zónafűtés megváltozott körülményeihez alkalmazkodva
Az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges.

A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok). A nagyobb teljesítmény miatt a felfűtési idő is jóval gyorsabb!
Ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség, azaz a beruházási költség is kevesebb.

A kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan! 

Az infra sötétsugárzók elegánsabb, modernebb megjelenésével stílust adhat lakásának, irodájának, műhelyének, vagy akár a fedett teraszának.

Összességében az infra sötétsugárzó berendezéseket kiváló hőtermelés, remek teljesítmény, és nem utolsó sorban egészségre jótékonyan ható működés jellemzi.

Infra sötétsugárzó
JH sötétsugárzó függesztve

Infra sötétsugárzó teljesítmény méretezése

Nagyon kell vigyázni a méretezésnél, javasoljuk, hogy bízza ezt szakemberre: ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Akiket mégis érdekel, néhány jótanács.

  • a sötétsugárzók teljesítményét nem légm3-re, hanem a helyiség alapterületére végezzük
  • meg kell különböztetni a teljes helyiség befűtését az ún. zónafűtéstől, ahol a nagyobb téren belül egy kisebb részt fűtve tesszük az adott részt komfortossá, legyen ez munkahely vagy terasz
  • a komplett és zónafűtés teljesítményigénye közti különbség egy adott területre akár 3-4-szeres is lehet. Pl. egy átlagos hőszigetelésű helyiség teljes fűtésénél kb. 100W/m2 szükséges, hogy a külső -15 Cfokos hőmérsékletből benn + 15 Cfokot csináljunk. Zónafűtésnél ez akár 3-500W/m2 is lehet.
  • nem mindegy, hogy milyen magasan tudjuk elhelyezni a fűtőtesteket
  • figyelni kell az elhelyezésnél az egymástól lévő távolságra (ez is befolyásolja, hogy ha megvan a komplett igény, akkor azt milyen teljesítményű infra sötétsugárzók felszerelésével lehet optimálisan megoldani
  • Ipari fűtések, csarnokfűtés, raktárfűtés, műhelyfűtés  témakörben írt szakirányú honlapunkon itt tudhat meg bővebben: INFRAFŰTÉS MÉRETEZÉSE

Hajduvill webáruház azonnal
WEBÁRUHÁZ

 

Termékeink megvásárolhatóak itt is: