ATLANTIC FŰTŐPANEL 5 ÉV GARANCIÁVAL

Atlantic fűtőpanel, francia elektromos konvektorok, fűtőpanelek, radiátorok, törölközőszárítók

Atlantic fűtőpanel, elektromos fűtések, fűtőtestek, fűtőpanelek, konvektorok, radiátorok, törölközőszárítók.

Itt csak egy gyors áttekintést adunk fajtánként, de az összes Magyarországon kapható Atlantic fűtőtest leírása, adatai, használati utasításai saját honlapunkon itt érhetőek el, aki bővebb információt szeretne: ATLANTICBOLT.HU

Atlantic elektromos fűtőtestek ársorrendben – a képekre kattintva azonnal a webáruházra jut (árak – vásárlás)
2021 évi választék 5 év garanciával!

A következőkben röviden, emelkedő ársorrendben ismertetjük az Atlantic fűtőtestek itthon nagy számban eladott fajtáit.

Az Atlantic fűtőpanelek sokrétűen használhatóak, hiszen mindegyik készülék IP24 védettséggel rendelkezik, így fürdőszobai használat is javasolt.

atlantic fűtőpanel

Az induló széria

„Egy testben 4 lélek” – Atlantic fűtőpanel jellegű elektromos konvektorok,  „F” sorozat, HD 2in1 panel

F19D elektromos konvektor – HD fűtőtest mechanikus termosztáttal (mobil, fix lábbal)

F119D elektromos konvektor – HD fűtőtest tekerős, elektronikus termosztáttal (mobil, fix lábbal)

F120D elektromos konvektor – HD fűtőtest digitális kijelzős, programozható termosztáttal, szellőztetés érzékelővel (fali kivitel)

F125D elektromos fűtőpanel – HD fűtőtest digitális kijelzős, programozható termosztáttal, (fali kivitel) – KIFUTOTT!

F129D fűtőpanel – HD fűtőtest elektronikus, programozható, LCD kijelzős termosztát (falikonzolos kivitel) – kifutott, már nem kapható

 

Mi is az a HD 2in1 a fűtőpanelek készülékházánál?

Ahogy már írtuk, mind a 4 féle F sorozatú fűtőtest ugyanabban a HD készülékházban kapott helyet. A HD panel ívelt felülete egyenletes hőelosztást eredményez a fűtőpanel felületén és a hőenergia egy része már infra (meleg) sugárzás révén jut el a felhasználóhoz.

megnövelt felületű levegőkiömlő nyílás (rács) pedig extrém gyorsaságú felfűtési időt eredményez!

Hogyan állítsuk be a kívánt hőfokot az F19D mechanikus termosztátján, amikor nincs is rajta hőfokbeosztás? Hasonlóan járjunk el mindegyik fajta (az LCD kijelzős) fűtőtesteknél is, azoknál a kalibrálási hőfok meghatározásában segítség a következő.

Tegyük a fűtőtestet a végleges helyére, az adott helyiségben a fal mellé. Dugjuk be és indítsuk el a fűtést teljesen feltekerve a termosztát tárcsáját.

Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet. Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát állítótárcsáját óvatosan kezdjük visszafelé tekerni, amíg a készülék ki nem kapcsol. Digitális verzióknál a léptető gombbal tegyük meg ugyanezt.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő! (akár meg is jelölhetjük egy filctollal)  Amennyiben a kijelzős termosztátnál ez az érték különbözik a tényleges szoba hőmérséklettől, a kalibrációs funkció segítségével hozhatjuk a összhangba a két értéket.

F19D és F119D Atlantic fűtőpanel (konvektor)

A fentiek szerint is az F19D és F119D mobil elektromos konvektorok csak a termosztát fajtájában különböznek egymástól.

Az F19D elektromos konvektorok gőznyomás elven működő mechanikus termosztátja ki-bekapcsoláskor halkan kattog és a tárcsán sincs hőfokbeosztás. A fogyasztása is magasabb a nem túl nagy érzékenysége miatt, mint az F119D konvektoré.

Az F119D fűtőpanel jellegű elektromos konvektor kézzel tekerhető, hőfokbeosztásos elektronikus termosztátja már jóval pontosabb, sajnos kalibrálási lehetőség nincs rajta. 

Akár 15% energiamegtakarítás is elérhető egy hagyományos kivitelű mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Mindkét szériát időszakos (kiegészítő) fűtésre javasoljuk!

F119D elektromos konvektor

Elhelyezés, üzembe helyezés: mobil kivitelfix lábbal és dugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk (külön kapható fali konzol is).

A lábak a csomag PS hab 2 végében találhatóak.

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Védettség: IP24

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés

Borulásvédelem!

Atlantic F19D termosztát
F19D elektromos konvektor

Atlantic F120D elektromos fűtőpanel

Az Atlantic F120D fűtőpanel alapjaiban véve az elektromos konvektorok közé sorolható. Konvekciós fűtőbetétjük van, mint a norvég fűtőpaneleknek, de az íves HD kialakítású ház miatt e fűtőtestek már sugárzó fűtésre is képesek, azaz vegyes fűtésűek. Így helytálló lehet a fűtőpanel elnevezés is.

KOMFORT

 • Könnyű programozás az digitális kijelző segítségével
 • Gyors melegítés, homogén hőeloszlás és egyenletes meleg a HD panelnek köszönhetően
 • Alumínium fűtőelem diffúzorral, amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
 • IP 24-es védelemés kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében, így fürdőszobában is teljes biztonsággal használhatja
 • Automatikus túlmelegedés védelem beépített borulás érzékelővel
 • Akár 25%-os energia megtakarítás(mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva) – köszönhetően a HD2in1 kialakítású panelnek.

Főfűtésre is javasolt!

Az F120D készülékháza megegyezik az F119D típussal. De termosztátja jóval fejlettebb: napi/heti programozhatóság és az ablaknyitás érzékelő sem hiányzik belőle.A csomag része a falikonzol, de opciósan mobil láb is vásárolható hozzá.

Az eddigi tapasztalatok alapján az egyik legkevesebbszer romló elektromos fűtőtest!

elektromos konvektor
Atlantic F120D fűtőpanel

Atlantic F127 elektromos fűtőpanel (konvektor)

Az Atlantic gyár idén Magyarországon is megjelenő újdonsága az Atlantic F127 fűtőpanel egyenesen Franciaországból érkezik. Ezzel a konvekciós alapon (norvég rendszerű) működő elektromos fűtőtesttel a gyár végre a hagyományos formák kedvelőinek is segít a megfelelő elektromos fűtés kiválasztásában. Franciaországban is készül!

Formára a régi, de 2018-ban kifutott F117 elektromos konvektorra hasonlít, az itthoni termékválasztékból pedig gyakorlatilag a Noirot Spot-D formavilágával egyezik meg, de annál jóval komolyabb termosztáttal ellátva. Itt már nem egyszerű „tekerős” a termosztát, hanem minden jóval ellátott beépített vezérlés segít a gazdaságos működésben.

Az elülső levegő kiömlő rács miatt az ablak alatti elhelyezés is javasolt! Az Atlantic készülékeknél már megszokott, hogy helytakarékos ez a fűtőpanel is: a 2000W konvektor is csak 74 cm széles, összevetve például egy ADAX NEO NP20 140 cm szélességével!

Az F127 konvektor fő jellemzői

 • Egyszerű programozás: A nap 24 órájában és a hét 7 napján programozható, napi 3 kényelmi időszak beállítását teszi lehetővé (30 perces lépésenként).
 • Két üzemmód: Manuális/Programozható
 • 0,1 Celsius pontosságú elektronikus termosztát
 • Ablaknyitás (szellőztetés) érzékelés
 • Alumínium diffúzoros fűtőelem
 • Kettős szigetelésű készülék IP 24 védelemmel
 • Automatikus túlmelegedés elleni védelem
 • Falikonzollal szerelt változat – „H” alakú falikonzol a csomag része
 • Mobil kivitel: nincs hozzá opciósan láb

Főfűtésre javasolt!

Atlantic F127 konvektor elektromos
Atlantic F127 fűtőtest

ALTIS ECOBOOST 2 WIFI fűtőpanel – 2019 év újdonsága

Nézzük sorban, miben jobb az ALTIS ECOBOOST WIFI fűtőpanel, mint a többi Wifis fűtőpanel!

 1. ÁR

A jóval kisebb tudású legolcsóbb norvég BEHA paneltől alig drágább.

 1. Programozhatóság

A készüléken is és az okostelefonon is programozhatunk

 1. Jelenlét érzékelés

Ezt bizony egyetlen norvég fűtőtest sem tudja. A mozgásérzékelő manuális, program és automata üzemmódban is beavatkozik a fűtésbe, ha életritmusunk megváltozik. Törekedve a leggazdaságosabb és legjobb komfortérzetet  adó működésre

 1. Hőérzet

Az ALTIS WIFI fűtőpanel már nem csak egy egyszerű elektromos konvektor, mint a norvég panelek. Itt a HD 2in1 panel homogén hőeloszlásával már meleget is sugározva jóval kellemesebb hőérzetet ad, mint konvekciós fűtésű társai.

 1. Fogyasztás

Kihasználva az ALTIS wifis fűtőpanel összes energiamegtakarítási lehetőségét, bizony akár 35% fűtési költség megtakarítást érhetünk el egy hagyományos, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest. (pl. ADAX VP KTP sorozat)

Atlantic Altis Ecoboost wifi fűtőpanel ECOBOOST funkciója röviden

Manuális üzemmódban, ilyenkor a fűtőtest fix hőmérsékletre van állítva, amikor valaki belép a szobába, az Altis 10 percig 1 fokkal emeli a hőmérsékletet a nagyobb kényelemért.

PROG üzemmódban max. 3 periódusú KOMFORT hőmérsékletet állíthatunk be. AZ időszakon kívül az alacsonyabb ECO hőmérsékleten üzemel a francia fűtőtest. Ha az ECO programos rész alatt lép a szobába (hamarabb hazajön a munkából pl.), akkor a fűtőpanel automatikusan átáll a Comfort hőmérsékletre. Amint elhagyja a szobát, a fűtőtest visszaáll néhány perc múlva az ECO programra.

AUTOMATIKUS üzemmódban csak a Comfort és ECO hőmérsékletet kell beállítani idősávok nélkül. Ilyenkor a szobában tartózkodva az ALTIS ECOBOOST WIFI fűtőpanel  COMFORT hőfokon működik. A szobát elhagyva a fűtőtest 30 perc múlva csökkenti a hőmérsékletet az ECO hőfokra.

Rendelhető teljesítmények1000 – 1500 – 2000W

Termosztát: 24/7 heti programos, jelenlét érzékelővel

Fűtés módja: konvekciós  Fűtőegység: alumínium lamellás, kerámiamagos fűtőegység

Atlantic Altis WIFI fűtőpanel
Atlantic ALTIS EcoBoost WIFI fűtőpanel

 


Atlantic fűtőpanel : Solius Ecodomo (kifutott) és SOLIUS LCD – az „igazi „

Fontos tudni, hogy a Solius Ecodomo és Solius LCD fűtőtestek valóban fűtőpanelek, hiszen pl. a „norvég elektromos  fűtőpanelek” valójában konvektorok, melyek csak konvekciós elven működnek, közvetlenül a levegőnek átadva a fűtőbetétek hőenergiáját, ezzel a levegőt áramlásba hozva!

A Solius Atlantic fűtőpanel titka, hogy a belsejében valójában nem egy egyszerű kis fűtőbetét, hanem egy nagy méretű alumínium fűtőtest (panel) működik, úgy bocsájtja ki az infrasugarakat, mint egy sötétsugárzó! A perforált takarólemeznek köszönhetően a külső rész már nem balesetveszélyes. A panel visszahűtése közben konvekciós hőáramlás is létrejön!

Nagy belmagasságú helyiségekbe is gazdaságosan használhatók, mert a levegő mellett a napsugárzáshoz hasonló, kellemes sugárzó meleget is érzünk, az elkészített hőenergia nem száll fel azonnal a mennyezet alá, hanem elnyelődik és visszasugárzódik a tárgyakban és épület-szerkezetekben. Ezzel a fűtési móddal elérhető, hogy kicsi legyen a különbség a padló és a mennyezet hőmérséklete között.

Ez a fűtési mód hasonlít legjobban pl. egy cserépkályha által létrehozott komfort érzetre!

A fűtést nagy pontosságú elektronikus termosztát vezérli. Design és a külső egyedülálló a Magyarországon kapható fűtőtestek között. Egyszerű a telepítés is.
Különlegesség, hogy jelenlét-érzékelője szükségtelenné teszi a heti programozást, hiszen a vezérlés leköveti használója életritmusát, sőt még szellőztetésérzékelő is van benne (kikapcsol, ha szellőztetnek, nem fűt feleslegesen)

A fentiek alapján e fűtőtestek akár 25-30%-os megtakarítással is (használattól függ) üzemelnek az egyszerű konvektorokhoz képest!

Fontos, hogy dacára a sugárzó (infra) jellegnek, a fűtőpanelek felületi hőmérséklete alig több, mint 60 C fok, azaz egyáltalán nem balesetveszélyes! (az infrapanelek felületi hőmérséklete 95-105 fokig terjed).

Fix lábak itt is használhatóak! (nem a csomag része)

Fali konzollal, dugvillával nincs szerelve, de kérhető! Elhelyezés: padlószinttől 15-40 cm magasan!

Rendelhető termékválaszték: 1000W – 1500W – 2000W

Sajnos minden jó tulajdonsága ellenére a Solius Ecodomo 2019 évben kivezetésre került az Atlantic termékpalettájáról.

Az Ecodomo-val párhuzamosan forgalmazott  SOLIUS LCD fűtőpanel  programozható termosztátot kapott, felső légkivezetéssel, így azt külső falra vagy ablak alá inkább nem javasoljuk!

A felső légkivezetés miatt az elhelyezhetőségi lehetőségek csökkentek, de a Solius Ecodomo felső részének túlmelegedési hajlam így megoldódott.

A Solius LCD természetesen mindazon pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint amiket fentebb taglaltunk.

SOLIUS WIFI Atlantic fűtőpanel 2019 végétől került itthoni bevezetésre.

Ez a készülék mindenben megegyezik az alap készülékkel, de WIFI távoli elérésre is képes a Cozytouch alkalmazással.

Az applikáció mindent tud, amit a fűtőpanelen lévő EasyProg termosztát, de még az energiafogyasztást is képes összesíteni.

Atlantic NIRVANA – a radiátor

A Nirvana elektromos radiátorok jellemzője a nagy pontosságú elektronikus digitális termosztát (+/- 0,1 ° C), amely biztosítja az egyenletes hőmérsékletet az egész szobában, és növeli az energia-megtakarítást.

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából.
Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott, mellyel elérhető, hogy a nagy felületű panel rendkívül egyenletesen adja le a helyiség fűtéséhez szükséges hőmennyiséget!

A Nirvana hasonlóan fűt a Soliushoz, de az infrafűtés tovább van fejlesztve a fűtőpanel mögött elhelyezett kompozit hőtároló lemezzel.

Fontos azonban, hogy ez a hőtároló képesség nem arra szolgál, hogy éjszakai árammal használhassuk (kevés), a külső hőmérséklettől függően a vezérlés mindig annyi energiát közöl a panellel, hogy a felület mindig meleg maradjon! Gondoljunk csak egy egyszerű konvektorra vagy akár a sokat reklámozott infra padlófűtésre. Az üzemidejük 24 óra alatt 5-8 óra, azaz a fűtés nagy része alatt hidegek, mert kis tömegük miatt azonnal kihűlnek…

Fali konzollal, dugvillával nincs szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-40 cm magasan! Fix láb nem rendelhető hozzá! (nem is ajánlott mobilként használni a nagy tömege miatt.

Fűtési mód: infrafűtés + konvekciós fűtés + hőtárolás

Fűtőegység: infrafűtő alumínium lemez

Vásárolható teljesítmények : 1000W -1500W – 2000W

Atlantic törölközőszárító radiátorok termosztáttal főfűtésre is

Az Atlantic törölközőszárító radiátorok már az elektromos fűtés minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Az eddig megszokottól eltérően a fürdőszoba főfűtésére is alkalmasak, saját termosztáttal rendelkeznek, elegánsak, jól használhatóak és nem utolsósorban nagyon jó ár-érték arányú termékek!

Utólagos elhelyezésük is egyszerű, hiszen a csempe megbontása nélkül szerelhetjük fel 10-20 perc alatt törölközőszárítónkat! Az elektromos törölközőszárító belsejében fagyálló (nagy sűrűségű) folyadék áramlik, így bekapcsolás után minden rész gyorsan átmelegszik.

Főfűtésként – teljesítménytől függően 3 – 9 m2 fürdőszobába javasoljuk őket!

Az RSS 2012 régebbi, jól bevált széria (a képen) alsó elhelyezésű, tekerős, de elektronikus termosztáttal rendelkezik. Keskeny (40 cm széles) változata az ETROIT.

A 2018-as új ERP kompatibilis DORIS3 és az íves GALBE széria már programozható termosztáttal rendelkezik, minden energiatakarékossági követelményt kielégítve.

A radiátorok így teljes értékű fürdőszobai főfűtés mellett a fűtésidényen kívüli törölközőszárító funkcióval is rendelkeznek.

Atlantic  elektromos radiátorok műszaki tulajdonságai

Választható teljesítmények: 500W – 750W – 1000W

Oldalunkon bővebben itt: ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK

Miért válassza az ATLANTIC francia elektromos fűtőtesteket?

Jól tudjuk: Franciaországban is a legelterjedtebb fűtési mód az elektromos fűtés, köszönve ezt az atomenergiával termelt elektromos energiának is! A villanyfűtések egyszerűségét és karbantartásigény-mentességét kihasználva tehát régóta ez a legkedveltebb fűtés, így természetesen az erre a célra gyártott készülékek fejlesztése is régóta folyik.

Szakértelem – Az Atlantic közel 40 éve fejleszti elektromos fűtőeszközeit és méltán szerzett hírnevet magának minőségével és megbízhatóságával. Ennek eredményeként ma az Atlantic vezető szerepet tölt be a francia piacon. A termékek tervezése és fejlesztése Franciaországban folyik, és talán az egyetlen olyan márka, amely minden fűtési megoldást kínál.

Minőség – Atlantic minősége elismert  a szakemberek között. A termékeket több, mint 27 európai gyáregységben készítik magas minőségi követelményeknek megfelelően, így az Atlantic – Thermor gyárcsoport ma Franciaország egyik vezető gyára.

5000 ember dolgozik azon, hogy az Ön számára a legjobb megoldásokat és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak minden egyes nap.

Az kitűnő ár-érték arányú, induló kategóriás Atlantic elektromos fűtőtestek (konvektorok) – ha hasonlítani szeretnénk -, ugyanolyan elven és hatásfokkal működnek, mint a jól ismert norvég elektromos fűtőpanelek.

Miért jobbak az Atlantic fűtőtestek, mint az izzószálas hősugárzó, az olajradiátor vagy éppen egy mechanikus termosztátos fűtőpanel?

Izzószálas megoldás (cekász)

A legtöbb alsó kategóriás (olcsó) elektromos radiátor (konvektor) hagyományos, izzószálas fűtőbetéttel rendelkezik. Az ilyen fűtőbetéttel szerelt elektromos radiátor csak kiegészítő megoldásként alkalmazható. A cekász izzik, hőmérséklete magas, tűzveszélyes és ráadásul, mivel áram alatt van, a ráfröccsenő vízzel szemben sem nyújt védelmet. A fűtőszál ezenkívül könnyen szakad, élettartama rövid. A keresztüláramló levegővel ide került szennyeződés és por pedig elég, irritálva ezzel légzőszerveinket.

Az olajradiátor – egy fokkal jobb

Az olajradiátor is régóta ismert elektromos fűtő berendezés.. A cekász (izzószálas) radiátornál már biztonságosabb, mert a fűtőbetétet szilikonolajban helyezik el, ami elszigeteli azt a burkolattól. De a felfűtéshez sok idő kell, így nem lehet precíz vezérléssel szabályozni a tehetetlensége miatt. Általában mechanikus termosztáttal rendelkeznek. Régebbi készülékeknél az olaj fel is forrhat, ami energiaveszteséggel jár! Az olajradiátor így viszonylag sok energiát fogyaszt.

A mechanikus termosztát

Míg a legjobb minőségű mechanikus termosztátok esetében is a kapcsolási pontosság (hiszterézis) legfeljebb  +/- 0,5 °C. Minél pontosabb egy vezérlés (kisebb a hiszterézis), annál kevesebbet fogyaszt a fűtőpanel. Minden ki-be kapcsolás alkalmával kattanás is  hallható, ami magában is sokakat zavar. De a kapcsolások során szikra is képződik, ami rövidíti az elektromos fűtőtest élettartamát.

Az F19D típust kivéve minden ATLANTIC elektromos fűtő készülékben elektronikus termosztát van, mely a rugalmas felfüggesztésű fűtőelemmel (kiküszöböli a hőmozgásból eredő zajokat) teljesen hangtalan működést biztosít! Nincs ventilátor, ami kavarja a levegőt!

Szaküzleteinkben raktárról azonnal vihetőek az ATLANTIC termékek, webáruházas rendeléssel a szállítás max. 2-3 nap!

 ATLANTIC TATOU smart pilot IO fűtőpanelek – KIFUTOTT!

Az Atlantic Tatou fűtőpanel a Smart Pilot IO  legújabb technológiáit tartalmazza.

A beépített mozgás és szellőztetés érzékelő segít, az energia megtakarításban. Intelligens vezérlésnek köszönhetően a fűtőtest automatikusan ki kapcsol, ha szellőztetést érzékel, vagy ha nem tartózkodik a helységben.

Bekapcsol, ha szükséges fűtenie vagy mozgást érzékel a helységben.

Alapvetően programozható elektronikus termosztáttal rendelkezi 24/7 módban. (minden napra programozható a komfort és eco hőmérsékletek idősávja)

Ha azonban eltérünk a beállított programtól – hamarabb hazaérkezünk pl. -, a jelenlét-érzékelő ezt észleli és felülbírálva a programot azonnal emelt módban elkezd fűteni, míg a hőmérséklet el nem éri a komfort hőfokot.

Ha az Eco időszak alatt ilyenkor elmegyünk, fél óra múlva termosztát visszaáll az eredeti programozott módba hőmérsékleti sávjába.

A programozási lehetőségek teljes kihasználásával akár 45% fűtési költség megtakarításunk is lehet egy normál, mechanikus termosztátos konvektorhoz viszonyítva!

Ez az Atlantic fűtőpanel, a  Solius WIFI és a Tatou a nagy belmagasságú lakások mellett immár az időszakosan használt helyiségek (nyaralók) kedvenc fűtőpanelje is lehet!

 (Az alábbiakban a 2018-ban kifutott és már nem kapható fűtőtesteket is megtalálja (halványabb betűk), ha esetleg hasonlításképp vagy egyéb okból szükség lehet rá.)

Az F117P elektromos konvektorok – KIFUTOTT TERMÉK – ugyanolyan konvekciós elven működik, mint pl. a norvég rendszerek, azaz elektromos konvektor! A fűtőtest alján gravitációsan beáramló hideg levegő az alumínium ötvözetből készült, lamellás, nagy felületű fűtőbordákon keresztül áramolva megmelegszik és fűti a helyiséget.

Mivel a fűtőelem nem izzik (nem izzószálas, hanem fűtőbetétes),  alig 250 C fokon működik, így nem égeti el a helyiségben lévő szálló port, így nem ártalmas az egészségre és gyakorlatilag 98%-os hatásfokkal, gazdaságosan fűt.

Kis helyen – viszonylag rövidek a panelek – nagy teljesítményt tudunk használni. A legkisebb szobától akár 18-20 m2-es helyiségig megoldható a fűtés egyetlen fűtőpanellel. (hőszigeteléstől függő adat)

Elektronikus a termosztát, azaz teljesen hangtalan a működés!

Külön kiemelendő, hogy ez az elektromos készülék is kettős szigetelésű, IP24 érintésvédelmi besorolású, azaz fröccsenő víz elleni védettségű, így alkalmas fürdőszobai használatra is!!

Teljesen hangtalan, mert az elektronikus termosztát mellett még a lamellás fűtőbetét is rugalmas felfüggesztésű, kiküszöbölve a hőmozgásból adódó hangokat!

Fali konzollal, dugvillával szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-20 cm magasan!

Termékválaszték: 500W – 1000W – 1500W – 2000W

Az Atlantic F117D – KIFUTOTT TERMÉK – elektromos konvektorok  is tisztán konvekciósan működnek, hasonlóan az F117P szériához. Itt néhány design elemet is használt a tervező, íves nyomás van a fronton és más a légkivezető rács formája is. Minden másban, azaz a belső részeket, termosztátot illetően megegyezik az F117P sorozattal!

Az F117D készüléknél külön ügyeltek a mechanikai balesetek megelőzésére, a fűtőtest sarkai lekerekítettek, műanyag idommal védettek!

Felpattintható gurulós lábakat is forgalmazunk hozzájuk, azaz ha a hordozhatóság is fontos, nem szükséges a falra felfúrni az elektromos fűtőtestet, bárhol használhatjuk.

A lábakkal kapcsolatban fontos tudni, hogy borulásvédelemmel is ellátott készülék!

Kettős szigetelésű, IP24 érintésvédelmi besorolású, azaz fröccsenő víz elleni védettségű, így alkalmas fürdőszobai használatra is!!

Teljesen hangtalan, mert az elektronikus termosztát mellett még a lamellás fűtőbetét is rugalmas felfüggesztésű, kiküszöbölve a hőmozgásból adódó hangokat!

Fali konzollal, dugvillával szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-20 cm magasan!

Termékválaszték500W – 1000W – 1500W – 2000W – 2500W

Az Atlantic Altis – kifutott termék –  fűtőtest digitális kijelzővel, nagy érzékenységű elektronikus termosztáttal és időzítővel ellátott elektromos fűtőtest elegáns designba rejtve. (nem program termosztátos)

Kategóriájában, akár esztétikai akár minőségi tulajdonságokat figyelembe véve,  talán  a legjobb ár-érték arányú elektromos fűtőkészülék.

Egyenletes hőeloszlás, , kettős szigetelés, IP24 fröccsenő víz elleni védelem, 2 év garancia!

A nagyobb felületű panel már kis részben infra fűtéssel dolgozik!  HD technológia (Homogenous heat Diffusion and Slim design) vékony kialakítás és egyenletes hőeloszlás a panelen.

Az Atlantic fűtőpanel, Altis EcoBoost-nál mozgásérzékelő (jelenlét érzékelő) is van, ami további energiatakarékosságot tesz lehetővé, ha nem vagyunk otthon vagy épp alszunk!

Gurulós lábak itt is használhatóak! (nem a csomag része)

Teljesen hangtalan, mert az elektronikus termosztát mellett még a lamellás fűtőbetét is rugalmas felfüggesztésű, kiküszöbölve a hőmozgásból adódó hangokat!

Fali konzollal, dugvillával szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-20 cm magasan!

Termékválaszték 1000W – 1500W – 2000

Atlantic F125D fűtőpanel és (F129D KIFUTOTT!! )HD elektromos fűtőpanelek

Az Atlantic F125D és az időközben kifutott F129D fűtőpanel alapjaiban véve az elektromos konvektorok közé sorolható. Konvekciós fűtőbetétjük van, mint a norvég fűtőpaneleknek, de az íves HD kialakítású ház miatt e fűtőtestek már sugárzó fűtésre is képesek, azaz vegyes fűtésűek. Így helytálló lehet a fűtőpanel elnevezés is.

KOMFORT

 • Könnyű programozás az LCD kijelző segítségével: programozza a készüléket az élet ritmusának megfelelően akár minden napra a nagyobb kényelemért és megtakarításért
  • Gyors melegítés, homogén hőeloszlás és egyenletes meleg a HD panelnek köszönhetően
  • Alumínium fűtőelem diffúzorral, amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
  • IP 24-es védelemés kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében, így fürdőszobában is teljes biztonsággal használhatja
  • Automatikus túlmelegedés védelem beépítettborulás érzékelővel

ELŐNYÖK

 • Akár 25%-os energia megtakarítás(mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva) – köszönhetően a HD2in1 kialakítású panelnek.

Az íves kialakítás miatt a konvektor már fűtőpanel jellegűen működik, azaz nemcsak konvekciósan fűt, hanem meleget is sugároz, csökkentve ezzel a fogyasztást és növelve a jó hőérzetet.
• Nagy precizitású könnyen kezelhető elektronikus termosztát
• Ergonomikus LCD digitális vezérlés

ErP Ready – 2018 – 2018 január 01-től az Unióban nem gyártható az új energiatakarékossági követelményeknek nem megfelelő elektromos fűtőtest! Alapkövetelmény a fali fűtőtest programozhatósága, napi és heti ciklusban, mellyel akár 10-15%-al kisebb lehet az energia felhasználása egy egyszerű fűtőtesthez képest!

Főfűtésre is javasolt!

Rendelhető teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W

Védettség: IP24

Termosztát: Programozható, elektronikus! LCD kijelző, 24/7 programozás

Fűtőegység: konvekciós, kerámiamagos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtési mód: konvekciós fűtés

Elhelyezés, üzembe helyezés: fali kiviteldugvillával szerelt hálózati kábellel szállítjuk (külön kapható fali konzol is), külön rendelhető fix lábbal mobillá tehető!

Az Atlantic F125D fűtőpanel mindenben megegyezik az F129D fűtőpanellel a termosztátot kivéve!

(ugyanaz a HD test, ugyanolyan kerámiamagos, alumínium lamellás fűtőbetét végzi a konvekciós fűtést a norvég panelekhez hasonlóan)

Az F125D termosztátja teljesen más, nem az LCD  EASYPROG!

Digitális kijelzős és programozható, alapesetben fix gyári program segítségével, de jobban kihasználva a menüt, teljesen egyéni módban is állítható a 24/7 program funkció. Plusz funkciót is találunk, időzítő (TIMER) van rajta , 0-8 óráig állíthatjuk a Komfort hőmérséklet idejét.

Amiben jobb, mint az F129D, a szellőztetés érzékelő megléte!