Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237

Ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

PHF elektromos fűtések - HAJDUVILL

Infra  hősugárzók, infrasugárzók vonalizzóval (fényt kibocsátó infrafűtés)

 

MOEL olasz vonalizzós infra hősugárzók

teraszfűtés infrasugárzóA sugárzó elektromos mennyezeti vagy fali infrasugárzó használata a fűtésben az energiatakarékosság bevált módszere.

Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét. Így nem vezetnek tulajdonképpen semmilyen energiaveszteséghez, mivel a környező levegő nincs melegítve, tehát nem jön létre levegő általi energiaátvitel, mint a klasszikus, konvekciós fűtési módszerek esetében.


Teljes termékválasztékunkat részletes adatokkal, mértetekkel, képekkel

webshop hajduvill


 moel lucciola infraVendéglátó egységek, teraszok fűtése 

Egy szabadban eltöltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is valódi felfrissülést, feltöltődést ad. Sajnos azonban az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor így kényeztessük vendégeinket.

Környezetbarát és gazdaságos üzemű infrafűtés, az infrasugárzók vagy más néven infra hősugárzók használata a megoldás.  Bizonyos fajtájú  fűtőtesteket akár távirányítóval is üzemeltethetjük.

 

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére

Az infrasugárzók sugarai a levegőt, mint közvetítőközeget nem használják, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is.

Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére. 

moel petalo infra hősugárzóRendezvények, színpadok, sátrak fűtésére


Használatukkal  ősztől tavaszig a megoldott szabadtéri rendezvények fedett és akár fedetlen részeinek fűtése.
Külső teraszok, sátrak, nyitott területek, exkluzív rendezvények. A meleget gyakorlatilag teljes egészében a vendégekre irányítja.

Magyarországon az éttermi teraszok téliesítésekor már megszokott látvány a bíbor színű fényt kiadó MOEL SHARKLITE infra hősugárzó.

 

Raktárak, csarnokok fűtése infrasugárzóval

Nagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás.

Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg haszontalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét.

A szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

  moel sharklite infrasugárzó

 

Templomok, műemlékek fűtése 

Templomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága, és a templom rendeltetése miatt is észszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti. 

Ipari üzemek, műhelyek fűtése  

infra hősugárzókMűhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik.

Felvetődik a kérdés: vajon szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? A kérdés költői, hiszen mindannyian törekszünk a takarékos megoldásokra.

Az infrasugárzók ezzel szemben bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet. A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

Infra hősugárzó vásárlása