Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237

Ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

PHF elektromos fűtések - HAJDUVILL

Elektromos padlófűtés infra fűtőfilmmel

 

Az infra fűtőfilmek szerkezetéről, tulajdonságairól, előnyeiről, kivitelezési módjairól, áráról

bővebb információt itt talál saját - önálló - weboldalunkon

padlofutes.info.hu

katt a képre...

 

Néhány gondolat azért az elektromos infra filmek, fűtőfilmek, fűtőfólia használatáról.

Az esetek nagy százalékában az infra fűtőfilm az utólagosan kialakított, laminált parketta alatt használt fűtések fűtőeszköze, ez az úgynevezett vékony rétegrendű padlófűtés.

A fűtésrendszer tulajdonképpen egy 6 mm-es XPS hőszigetelő réteggel indul, mely elválasztja az aljzattól a fűtést. A következő réteg a 0,4 mm vastag fűtőfilm, a védő PE fólia majd a laminált parketta.

A szokottól eltérően én itt a problémákat írnám le ezzel kapcsolatban.

Mit is szoktak nagy előnyként említeni ennél? Igen, a gyors felfűtést! Persze, a gyors melegítés rendkívül jó, amikor tavaszi vagy őszi időszakban egy kis hidegben hirtelen beindítva a fűtést nem kell órákig várni az aljzatbeton átmelegedésére.

De a hőérzettel bizony baj lesz. A laminált parketta amilyen gyorsan felmelegszik, olyan gyorsan le is hűl. Azaz a rendszer megfelel a beállított szobahőmérséklet tartására és elérésére. De a padló hőmérséklete a termosztát ki- és bekapcsolásától függően hol hideg, hol meleg lesz. A padlófűtés még hidegebb időben is kb. 5 órát üzemel, azaz össz időben 5 óra meleg váltja a 19 óra hideg padlót természetesen folyamatosan váltakozva. Pl. 10 perc fűtés után 30-40 perc lehűlő padló várható...

A folyamatos kellemes padló érzete elfelejthető!

A másik mostanában sokat hangoztatott probléma az óriási elektroszmog, ami a padló feletti 0-30 cm rétegben mérhető, amennyiben a fűtőfilmet nem árnyékolják, földelik megfelelően. (ez általában elmarad, főleg a saját kivitelezéseknél.) Ugyan nem tudható, illetve nem bizonyított, hogy ez milyen betegséget okoz, lehet sok év használat után okoz csak bajt, de...

Itt erősen meggondolandó pl. gyerekszobák utólagosan megoldott padlófűtése. Gondoljunk csak bele, az épp mászni, járni tanuló kisgyerek folyamatosan ebben a terhelt magasságban van, mikor megy a fűtés.

Infra fűtőfilmek helyett - ha nem oldják meg az árnyékolást -, ezt a rendszert ajánljuk:

Alumínium fűtőszőnyegek melegburkolat alá