Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237

Ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

PHF elektromos fűtések - HAJDUVILL

fürdőszobai fűtőpanelek

Atlantic, ADAX és Glamox elektromos fűtőpanelek fürdőszobai használatra

 

Aki folyamatosan állandó hőmérsékleten akarja tartani a fürdőszoba hőmérsékletét és csak időnként akar "ráfűteni", annak a legjobb megoldás lehet valamilyen fali elektromos fűtőpanel vagy konvektor beépítése, mert az a beépített termosztátja révén adja a legolcsóbb megoldást!

Egyre nagyon fontos ügyelni, a fűtőpanelek és konvektorok elhelyezése kötött! A padlószinttől 15-20 cm a javasolt rögzítési magasság! (sajnos sokan próbálkoznak feltenni akár 2 m-re is, ahol nem zavarja a bútorozást, viszont nem is működik megfelelően, nem tudja befűteni a helyiséget)

Fürdőszobai fűtőpanel használatának érintésvédelmi előírásai is vannak. Legalább IP24 védettségű fűtőpanelt vegyünk, ahol a 4-es szám jelenti a fröccsenő víz elleni védelmet.

 

Atlantic fűtőpanelek a fürdőszobában

 

Atlantic fűtőtestek ip24

Bármely Atlantic elektromos fűtőtest (fűtőpanel vagy radiátor)  IP 24 (fröccsenő víz elleni) védelemmel rendelkezik, ezért a fürdőszobában is nyugodtan használhatja őket megfelelő méretezés után.

Egyrészt kettős szigetelésűek másrészt kialakításuknál fogva a rájuk fröccsenő víz nem jut be a fűtőtest belsejébe. 

A fürdőszobai használatkor legalább két dologra érdemes figyelni:

- a fűtőtesteteket (konvektor, fűtőpanel, radiátor) legalább 60 cm-re tegyük a folyóvíztől (csapteleptől)

- méretezésnél pedig lényeges, hogy mivel a fürdőszobában magasabb az elvárt hőfok (22 helyett 25-28 C fok), a fűtésteljesítmény számításánál egy átlagos hőszigetelésű házban is már legalább 45- 50 W/légm3 -rel jó számolni.

Ez segít a legalacsonyabb külső hőmérsékletnél is a megfelelő belső hőmérséklet tartásához, illetve gyorsabb felfűtési időt is biztosít, ami szintén elvárás egy fürdőszobai elektromos fűtésnél.

 webshop


Adax wifi fűtőpanelA norvég elektromos fűtőtesteknél több széria is eleget tesz a követelményeknek.

ADAX NEO WIFI, ADAX CLEA, BEHA WIFI norvég fűtőpanelek IP24 védelemmel

2018-tól már elérhető a közkedvelt Adax Neo IP24-es védettségű típusa, amely WIFI segítségével okostelefonos távoli eléréssel is rendelkezik.

A fürdőszobai használatra különleges biztonsági előírások vonatkoznak. Az Adax Neo Wifi elektromos fűtőpaneljeit úgy tervezték, hogy akár fröccsenő vízveszélyes területen belül is felszerelhetőek legyenek. Nagy előny, hogy 400W -600-800-1000-1200-1400- 2000W teljesítményű is elérhető elérhető, így egészen nagy fürdőszobák fűtése is megoldható egy fűtőpanellel.

Maximális felületi hőmérséklet: 60°C

Hasonlóan az Adax Neo Wifi-hez, az Adax Clea üveg előlapos fűtőpanel is IP24-es védettségű!hajduvill webshop

Szintén norvég gyártmány a kicsit alacsonyabb árfekvésű BEHA WIFI család, mely szintén 400-2000W-ig áll rendelkezésre.

  A legolcsóbb az ADAX VPS széria, melyben van mechanikus és elektronikus kivitel is: VP9 és VP10 széria.


GLAMOX TPVD fürdőszobai elektromos fűtőpanelek

GLAMOX fűtőpanelek vízmentes változatait olyan helyekre tervezték, ahol fokozottan ki vannak téve beázás, vagy extrém páratartalom hatásának.

Glamox TPVD fürdőszobai fűtőpanelTPVD sorozat fröccsenő víz elleni védelemmel
Önálló fűtésként alkalmazhatók fürdőszobákban, uszodákban, minden olyan helyen, ahol ellen kell állnia a víznek, magas páratartalomnak.
Beépített termosztáttal rendelkeznek, (csak ET)  és tetszőlegesen beállítható a hőmérséklet 3 és 35°C-fok között. Külalakra megegyeznek a Glamox TPA sorozatával:

35cm magas kivitelben készülnek, 400, 600, 800 és 1000Wteljesítményben.

Ahajduvill shop Glamox TPVD ET elektronikus termosztátja is külön műanyagházas védelmet kapott a teljes fröccsenő víz elleni védelemért a kettős szigetelés mellett.