Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237

Ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

PHF elektromos fűtések - HAJDUVILL

 Elektromos padlófűtés előnyei

Elektromos padlófűtés előnyei, tévhitek

 

A padlófűtés egy egészséges fűtési megoldás. Egyrészt a lehető legjobb rendszer az allergiától szenvedők számára, mert szinte egyáltalán nem okoz porképződést, másrészt a padlófűtési rendszerek sugárzó hője közvetlenül hat a testre, anélkül, hogy először a helyiség levegőjét kellene felmelegíteni. 

Így ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2 °C - kal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett. Ez is kedvezően hat az egészségre, mert az emberi test pont ezt kívánja – meleget a lábnak és hideget a fejnek.

Az innovatív elektromos padlófűtések bekerülési költsége jóval a hagyományos radiátoros fűtések alatt marad, üzemeltetési költségük a hagyományos fűtésekével megegyező, teljes mértékben karbantartás-mentesek és megújuló energiaforrásokkal akár most, akár a jövőben kombinálhatók.

Az elmúlt évek technológia fejlődése lehetővé tette, hogy a már megépült, fűtés-korszerűsítés előtt álló épületekben is kivitelezhető legyen padlófűtés, akár a meglévő burkolat és aljzat megbontása nélkül. Ezen technológiák az elektromos fűtőfilmes és fűtőszőnyeges megoldások.

Extra vékony beépítési magassággal szerelhetőek önálló vagy komfortfűtésként is, bármely minőségileg megfelelő burkolat típushoz kiválóan alkalmazhatóak (laminált padló, járólap, gerendára rögzített fapadló stb...) és lehetséges akár egyetlen szobában is padlófűtést kialakítani legyen az fürdőszoba, gyerekszoba vagy nappali.

A padlófűtés így napjaink egyik legjobban elterjedő fűtési formája. Célja, hogy a lakások, épületek helyiségeiben kialakuljon a megfelelő hő és komfortérzet. 


 

A padlófűtés sugárzó fűtés. A komfortérzetet az ilyen jellegű hőátadás a hőáramlásos konvekciós  (pl radiátoros) hőátadással szemben hatékonyabb, így alkalmazása indokolt.

fűtőszőnyeg lerakása

 Kezdetben luxusigényű fűtési rendszereknél alkalmazták (ipari épületekben nagy belmagasságú terek fűtésének egyik lehetséges megoldásaként), manapság családi házak, társasházak egyéb lakó és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált.

Rendszereinket minden esetben helyiségenként önálló, programozható vezérléssel tervezzük így drasztikusan (20-30%-al) csökkenthető az energiafelhasználás.

Minden egyes helyiség annak funkciója szerint, életritmusához és igényeihez igazítva fűthető.

dupla szenzoros szobatermosztátokkal külön szabályozható (min,-max) a padló felületi hőmérséklete és a szoba levegő hőmérséklete egyaránt, így a magas hőmérsékletre érzékeny burkolatokhoz is kiváló padlófűtési megoldás!

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad .

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít .

Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet .

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.


Kiemelve, röviden:

-   magas komfort érzet, akár hidegburkolaton is

-   egyenletes hőeloszlást biztosít
-   percízen szabályozható
-   gyorsan kiépíthető
-   nem foglal helyet az enteriőrben
-   gyorsan felmelegíti a helyiséget
-   gyorsan felszárad a padló
-   gyorsabban felmelegszik mint a vizes padlófűtés
-   nincsenek mozgó, kopó alkatrészek
-   nem igényel karbantartást
-   nincs szükség külön cirkóra/kazánra
-   biztonságos – nincs tűzveszély
-   hosszú élettartam – min.10 év garancia


Tévhitek az elektromos padlófűtésekről

 

1. "Az infra fűtőfilm minden padlóburkoló típushoz jó"

Jellemzően azon cégek szlogenje, akik csak az eladásra és nem a minőségi padlófűtés kialakítására törekszenek. Az infra fűtőfilmes rendszerek ugyanúgy nem alkalmasak parketta, szőnyeg, stb. alatti padlófűtés kialakítására, mint a hagyományos vizes rendszerek. (ilyen burkolatokkal leszigeteljük a fűtést!!)

Az infra fűtőfilm sérülékenysége miatt sem alkalmas szőnyeg alá! Vagy gipszrost lemezzel vagy régi laminált parkettával védjük a felületét és csak így javasolt néhol habalátét nélküli szőnyeg használata.

Az árnyékoló réteget se feledjük!

Csak olyan burkolatot használjunk, ami bármilyen padlófűtéshez megfelelő!!


 2. "Mindegy, hogy milyen a fűtőfilm teljesítménye"

Azon cégek használják, akik csak nagy teljesítményű fűtőfilmet forgalmaznak - jellemzően 200-220W/m2-es teljesítményűt - , ami valójában csak mennyezetfűtésre alkalmas.

A korrekt teljesítményű fűtőfilm általában nem lépi túl a 150W/m2-t, ami nagyjából megegyezik a hagyományos csöves-vizes rendszerű padlófűtés teljesítményével.

Minél nagyobb a teljesítmény, annál rövidebb ideig működik, hogy a szükséges mennyiségű hőt közölje környezetével. Így egy A+ kategóriájú házban már alig működne és nem élvezhetjük a meleg padló előnyeit.


 3. "A padlófűtés lebegteti a port"

A legáltalánosabb tévhit a padlófűtésekkel kapcsolatban a „por lebegtetése” melynek alapját a 90-es évek végéig alkalmazott hőszigetelés nélküli épületek padlófűtése alakított ki, hiszen nagyon nagy hőmennyiség bevitelére volt szükség, így a padló is magas hőmérsékleten üzemelt.
A mai építések és a hőszigeteléssel egybekötött felújítások javítottak az épületek energiaigényén így napjainkban kizárólag alacsony hőmérsékletű padlófűtések kerülnek kivitelezésre. Tekintve, hogy a padló és a mennyezet hőmérséklete kis differenciát mutat így minimális a légmozgás a helyiségekben a por nem emelkedik fel.
Világszerte egészségügyi intézményekben ezen okokból felületfűtéseket (padló-, fal- és mennyezetfűtés) használnak, hogy steril pormentes körülményeket biztosítsanak.