Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630 995 2237

Ajánlatkérés emailben:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

PHF elektromos fűtések - HAJDUVILL

Elektromos padlófűtés fűtőszőnyeggel vagy fűtőkábellel

DEVI MÁRKAKÉPVISELET

 

devimat, Devi elektromos fűtőszőnyeg, padlófűtésAz elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad. Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Alkalmazásával kihasználhatja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Az ilyen vezérlés már önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.


 A DEVI elektromos padlófűtés rendszer összetevői a fűtőkábelek vagy fűtőszőnyegek, a termosztátok és hőérzékelők, valamint a beépítéshez szükséges kiegészítők.

devimatA Devi elektromos padlófűtés kellemes meleget biztosít minden helyiségben, legyen szó lakásról, irodáról, műhelyről, vagy akár tornateremről. A fűtőkábeles padlófűtés használható kiegészítő fűtésként és önálló fűtésként egyaránt.


A vezérlést biztosító termosztátok padló- vagy szobaszenzorral vagy esetleg a kettő kombinációjával rendelkeznek, melyek gyors és pontos hőmérséklet szabályozást tesznek lehetővé. A szobaszenzorok használatát akkor javasoljuk, amikor a padlófűtés az egyetlen hőforrás az adott helyiségben.

A padlószenzoros termosztátokat ezzel szemben inkább olyankor érdemes használni, amikor a padlófűtés csupán kiegészítő szerepet lát el, mivel így biztosítható a padlófelület kellemes hőmérsékleten való tartása.    
A megfelelő termosztát kiválasztása nem csupán a komfortérzet, hanem a költséghatékony működés szempontjából nagyon fontos.
A Devi padlófűtés rendszerei használhatóak bármilyen padlófelület esetén, amelyek alkalmasak padlófűtésre.

Fűtőkábelt ott alkalmazhatunk, ahol nagyon bonyolult az alaprajz - a fűtőszőnyeg nehezen fektethető -, illetve más felületi teljesítményt szeretnénk elérni, mint amit a fűtőszőnyeg választék ad.

A Devi elektromos padlófűtés rendszer előnyei

A kényelem és az egyenletes hőeloszlás mellett a rendszer gyorsan és rugalmasan telepíthető, és   kedvező üzemeltetési költségekkel rendelkezik.
Nem vesz el helyet a szobából, emellett a tartós, karbantartást nem igénylő megbízható üzemeltetés is garantált.

Különleges garanciaidő!


A DEVI garancia 20 év az elektromos fűtőkábelekre és fűtőszőnyegekre. Ez a garancia nem csak magára a termékre vonatkozik, de az összes járulékos költségre is vonatkozik, amely a fűtőkábel  vagy fűtőszőnyeg cseréjével járna.

A termosztátokat pedig 2 év garanciával vásárolhatja meg bemutatótermünkben!


Egyéb elektromos fűtőszőnyegek itt:  BVF fűtőszőnyeg

Fürdőszobai padlófűtés rendszerek

 Fürdőszobafűtés DEVI fűtőszőnyeggelA Devi elektromos padlófűtés rendszerei bármely fürdőszobába telepíthetőek, ahol csak igény van a komfort szint növelésére. Ha DEVI padlófűtés rendszert telepít fürdőszobájának burkolata alá, rideg csempék helyett a kellemesen meleg padló érzésével fog együtt élni.
A DEVImat fűtőszőnyege mindössze 3 mm-es vastagságával, öntapadó felületével gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé és ezért utólagos beépítéshez, felújításokhoz is használható! Az elektromos fűtőszőnyeg egyenletesen adja le a hőt a szoba minden részén (hideg és meleg zónák nélkül), így nagyon magas komfortérzetet biztosít.

A DEVImat  fűtőszőnyege műanyag hálóra szerelt elektromos fűtőszálainak telepítése rendkívül egyszerű, csak az elektromos bekötést kell szakemberre bízni.
Az egyenlő hőeloszlásnak köszönhetően a rendszer az egész helyiségben egyenletes hőérzetet biztosít.

Emellett a termosztátok gyors reakcióideje (kis hiszterézise) is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatos a kívánt hőmérsékleten tarthassa a szoba levegőjét.

Például a DEVIreg 550 elektronikus termosztáttal a padló hőmérséklete optimális értékre állítható, az intelligens időzítővel pedig életritmusához igazíthatja a levegő hőmérsékletét is.


Telepítés egyszerűen   

fűtőszőnyeg telepítése 21. Először mérje fel a fűtendő helyiség padlófelületét! Készítsen fektetési rajzot és vegye figyelembe, hogy a mosdók, kádak, zuhanytálcák alapterületét le kell vonni a szoba alapterületéből.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű fűtőszőnyeget válasszon, mivel a fűtőszőnyegek végéből nem lehet levágni, ezért a választott termék mérete legyen mindig egy kicsit kisebb a rendelkezésre álló felületnél.


fűtőszőnyeg telepítése 32. Ezt követően vágjon egy kb. 1 cm átmérőjű vájatot a padlóba, valamint a falba, a vájatba pedig helyezzen be egy műanyag csövet, amibe termosztát szenzorának a vezetéke lesz bevezetve.

Minél nagyobb a cső átmérője, annál könnyebb lesz belevezetni a szenzort. A cső végét le kell zárni, hogy a beton, vagy a csemperagasztó ne tudjon belemenni.


fűtőszőnyeg telepítése 1

 

3. A fűtőszőnyeg lefektetése előtt győződjön meg róla, hogy a meglevő padló tiszta, száraz, nincsenek benne éles kiszögelések és megfelelően le van alapozva valamilyen műgyanta alapú alapozóval, mert az öntapadó háló csak így ragad le a felületre.


fűtőszőnyeg telepítése 44. Kezdje el a fűtőszőnyegek lerakását az ábrának megfelelően az egyik faltól, majd terítse ki egészen a szemben levő falig, majd a falat elérve fordítsa vissza a szőnyeget, az öntapadó háló átvágásával "kígyóvonalban" (VIGYÁZAT! NE VÁGJA EL A PIROS FŰTŐKÁBELT!). Így sorban haladva fektesse le a fűtőszőnyeget a teljes padlófelületen. Ha kész a fektetés, műszerrel (ellenállásmérés) ellenőrizze, hogy nem sérült-e meg lerakás közben a fűtőkábel!

fűtőszőnyeg telepítése 55. A járólapok lerakásának két lehetséges módja van. Az egyik, hogy a rugalmas ragasztó felhordása után hagyja azt kiszáradni (normál glettvasas kenés) és a száradás után ragasztja le a járólapokat fogas glettvassal a szokott módon. A másik lehetőség, hogy a járólapokat közvetlenül leragasztja a fűtőkábelekre, ez esetben legalább két hét száradási időt kell hagyni, mielőtt a padlófűtést bekapcsolná a vastag ragasztóréteg miatt. (az első megoldás a javasolt, csemperakás előtt még ismételt ellenőrző ellenállásmérést végezhetünk)


 Alkalmazástechnika

Ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő (flexibilis) ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

Két ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor megfelelő elhelyezésére is (két fűtőkábel közt) !


Megvásárolható a bemutatóteremben vagy webáruházunkban itt:

Devi elektromos padlófűtés vásárlása


DEVI - a dán elektromos padlófűtés - fűtőszőnyeg, fűtőkábel - beltéri és kültéri padlófűtés

 

A DEVI Kelet-Magyarországi képviseleteként cégünk rövidesen állandó raktárkészlettel, különleges megrendelés esetén rendkívül gyors szállítási határidővel áll rendelkezésre vásárlói részére.

Kivitelezőknek kedvezményrendszer!

  devi garancia


A DEVI márka

A Danfoss FHE 2003-ban alakult, amikor a Danfoss megvásárolta az elektromos padlófűtő rendszereket gyártó nagy múltú DEVI A/S-t. 

A Danfoss FHE Európa piacvezető gyártója az elektromos padlófűtések és hó-jég olvasztó rendszerek területén. Ezt a pozíciót mindenekelőtt az átlagon felüli, felhasználóbarát rendszerek és a világ legnagyobb tudásbázisa biztosítja.
A Danfoss elektromos padlófűtés részlege kb. 500 főt foglalkoztat, melyből mintegy 300 fő a Vejlében (Dánia) található 2 modern gyárban dolgozik. A gyárak a legszigorúbb normák szerint működnek: ISO 9001, ISO 14001 és OHSAS 18001.

2005-ben a Danfoss létrehozta a világ legnagyobb padlófűtéssel foglalkozó tudásközpontját, amikor az elektromos padlófűtés részleget (DEVI) egyesítette a vizes padlófűtés részleggel.A Devi Danfoss elkötelezett híve a felelősségteljes és környezettudatos viselkedésnek, ez mélyen gyökerezik a dán kultúrában és történelemben. A cég minden munkatársa ennek szellemében végzi a mindennapi munkáját.